Yo, endelig en morsom robot

Vitser om dating og teknologi. Ler du av dette?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forskere utvikler stadig nye roboter, som med imponerende menneskelige egenskaper skal kunne bistå i redningsarbeid, i krigføring og i verdensrommet.

Forskere ved Queen Mary University of London (QMUL) har derimot hatt helt andre baktanker da de laget roboten RoboThespian. 

Lattermaskin Den nye roboten er nemlig utviklet til å kunne fungere som stand-up-komiker. Målet er at forskerne ved hjelp av roboten skal kartlegge hva det er som får publikum til å bryte ut i latter.

I forrige uke fikk RoboThespian prøve seg på scenen under Edinburgh Fringe Festival.

Mens roboten gjorde sitt for å få publikum til å le, analyserte forskere hvordan dens ulike bevegelser og timinger påvirket publikums respons på morsomhetene.

Dating-vitsing De ønsket å finne ut av om roboten er i stand til å ta innover seg og reagere hensiktsmessig på publikums respons, og om den greide å fenge publikum på samme måte som de andre, menneskelige stand-up-komikerne.

RoboThespians vitser var skrevet av komikeren Tiernan Douieb. Blant vitsene var denne: 

«I once dated a MacBook. It didn't work because she was all 'i, i, i'.» 

Rask utvikling Robotene som lages blir stadig mer menneskelige i egenskaper og utseende. Samtidig er de i stand til å utføre oppgaver levende personer ikke kan utføre. 

Nylig ble den japanske roboten Kirobo sendt opp til den internasjonale romstasjonen ISS. Utstyrt med snakke- og ansiktsgjenkjennende egenskaper skal den jobbe med å oversette meldinger som sendes mellom ISS og Jorda.

DARPA, et byrå under det amerikanske forsvarsdepartementet, jobber stadig med å utvikle nye roboter som skal kunne bidra der mennesker ikke strekker til i felten.

Blant disse er den lynraske landroboten Cheetah, som i fjor imponerte med å løpe i utrolige 45 km/t og dermed også knuste OL-vinner Usain Bolts (26) rekord.