Drapsbølgen i Sverige:

Yonathan (20) ble skutt og drept sammen med gjengleder. - Det er ikke enkelt for en mamma å ta farvel med barnet sitt

Den unge mannen beskrives som et tilfeldig offer. - Han hang med feil folk til feil tid.

SKUTT I HODET: Yonathan (20) ble skutt og drept i en bil i Kista. Noen dager etter ble det holdt minnestund på ungdomsklubben hvor han pleide å henge. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
SKUTT I HODET: Yonathan (20) ble skutt og drept i en bil i Kista. Noen dager etter ble det holdt minnestund på ungdomsklubben hvor han pleide å henge. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

STOCKHOLM (Dagbladet): - Han var min «bror», sier en yngre mann kledd i svart vinterjakke med hetta trukket godt over hodet.

Han er den eneste i forsamlingsrommet bortsett fra tomme stoler på rekke og rad.

Mannen stiller seg like foran blomstene, lysene og bildet av 20 år gamle Yonathan.

Han står en stund helt stille og ser på bildet av vennen, før han går fram, tenner to stearinlys, og deretter forlater ungdomsklubben.

Kvelden før var venner samlet på ungdomsklubben hvor Yonathan pleide å henge på kveldene. Det ble holdt innsamlingsaksjon for 20-åringens mor, som er alenemor.

Yonathan ble skutt og drept da han satt i samme bil som Merhawi Aregai (26), som utpekes av svensk politi som gjengleder for Lejonen (Løvene). Begge skal ha blitt skutt i hodet. De døde seinere av skadene på sykehus. Fem dager etter blir en 29 år gammel mann pågrepet i Danmark mistenkt for dobbeltdrapet. Ifølge Expressen kan det ha vært et oppgjør innad i Lejonen.

- Man begynner å bli lei

Ifølge svenske medier skal ikke Yonathan ha vært noen tung gjengkriminell. Kanskje var han bare på helt feil sted, til helt feil tid?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.