«You are a dead man»

Norsk redaktør fikk tilsendt drapstrusler og likbilder etter at han trykket tegninger av Muhammed.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Redaktør Vebjørn K. Selbekk i den kristne avisa Magazinet har mottatt flere drapstrusler etter at han valgte å trykke tegninger av islams grunnlegger Muhammed.

Tegningene ble først gjengitt i den danske avisa Jyllands-Posten i september i fjor, og førte til sterke reaksjoner fra muslimer over hele verden.

Magazinet har mottatt en rekke trusler etter at de trykket tegningene.

«You are a dead man», står det i en epost redaktøren mottok klokka 09.57 i dag. Trusselen er sendt fra en anonym eposttjeneste som er populær i Midtøsten.

Skremmende

Redaktøren har også fått en eposttrussel som inneholdt to bilder av et brent lik. Eposten er sendt fra en fransk Yahoo-adresse.

Dagbladet.no har sett kopier av truslene.

- Ved å trykke tegningene, har du provosert muslimene slik at de må ta affære. Sett deg inn i denne mannens situasjon, står det i eposten, der de to bildene av det sterkt forbrente liket er vedlagt.

Flere andre ansatte har også mottatt henvendelser som kan tolkes som trusler.

- Eposten med bildet av det forbrente liket, er mest skremmende. Men jeg er ikke redd. Det er selvfølgelig ubehagelig, spesielt for en familiemann. Men jeg kan ikke gå rundt og være redd, sier Selbekk til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer