«You want baby, sir?»

MANILA (Dagbladet): Ingenting er tabu. Alle former for sex kan kjøpes for penger. Selv med politiet stasjonert på nærmeste hjørne selges småjenter for småpenger i parken ved den katolske kirken Malate i Manila.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da Dagbladet besøkte dette pedofile sexparadiset i går kveld, ble vi nærmest overfalt av tilbud.

- Vil du ha en vakker kvinne, sir? En på 17 år? Eller en på 12 år? Du kan velge, sir. Eller en gutt, liten hyggelig gutt som gjør det du vil?

Da vi avslo alle tilbud, og hallikene fryktet at all handel skulle gå i vasken, dukket det plutselig opp en ung kvinne med en liten baby på armen.

- You want baby, sir?

Alt til salgs

Alt som har med sex å gjøre er til salgs, all nedverdigelse har en pris. En pris som amerikanere, nordmenn, tyskere, svensker, nederlendere og menn med penger fra andre land i vesten er villige til å betale.
I den mørke og tilsynelatende fredelige parken sitter mødrene med barna sine, villige til å selge seg selv eller barna eller begge deler, alt etter kundens ønske. Det eneste de ikke vil er å bli fotografert. Da Dagbladet tok fram kameraet ble det liv i parken, og bilen vi kjørte fikk hard medfart av plastbøtter og knyttnever etter at blitzen hadde gått av.

Selv om Filippinene har innført strenge straffer for misbruk av mindreårige, synes ikke det å ha lagt noen demper verken på aktiviteten eller tilstrømningen av utlendinger til Filippinene. Fattigdommen, nøden og den årelange tradisjonen med salg av sex i alle former gjør at de fleste bare trekker på skuldrene av at virksomheten pågår i full åpenhet og i stort omfang.

De få inngrepene politiet har gjort har i hovedsak vært konsentrert om de etablerte barene i de såkalte red light districts i de forskjellige bydelene i Manilia.

Selger jomfruer

For to dager siden gikk politiet til aksjon mot en australsk statsborger som eier baren Ritzys Playhouse i bydelen Makati, og stengte baren.

At den ble stengt skyldtes at innehaveren var blitt anmeldt for å ha solgt mindreårige jomfruer til utlendinger. Han var blitt anmeldt av jentenes tante, som skal ha fortalt at han hadde solgt hver av småjentene for 3000 dollar, hovedsakelig til amerikanere.

Etter det Dagbladet får opplyst skal australieren ikke være særlig populær blant de andre bareierne i strøket fordi han driver en annerledes forretningspraksis i forhold til sine sexbarkolleger.

{ndash}Både virksomheten og prisene hans er snarere unntaket enn regelen her i strøket, sa en amerikansk bargjest til en Manila-avis i går.

Men stengningen ble åpenbart kortvarig. Da Dagbladet besøkte stedet ved middagstider i går, var det ingenting som tydet på at det var slutt. Mannen er ikke arrestert, og ifølge politiet har han alle nødvendige lisenser og tillatelser som er nødvendige for å drive baren. Siktelsen opprettholdes.

Blomsterbarna

Selv om politiet tilsynelatende holder et øye med de etablerte barene, er gateprostitusjonen og aktiviteten i parkene åpenbart helt ute av kontroll. Det gjelder også for de såkalte blomsterbarna, barna som smetter mellom bilene i de endeløse køene i Manila for å selge blomster.

Ifølge kjennere av det pedofile miljøet Dagbladet har vært i kontakt med skal blomstene barna selger være et signal om hvilke seksuelle tjenester de er villige til å selge.
Man kan selvfølgelig kjøpe blomstene de selger, men vil kunden ha andre blomster tar gutten, eller jenta, kunden med til halliken hvor handelen blir inngått.

Pressen

Pressen i Manila har med jevne mellomrom prøvd å ta opp saker som omhandler de mange overgrepene utlendingene begår over for mindreårige på Filippinene.

- Men det er vanskelig og farlig, også for oss, sier en reporter i storavisen Tempo til Dagbladet.

En sak har imidlertid fått store overskrifter i Manila-avisene de siste dagene. Det gjelder en pensjonert britisk tekniker som skal ha voldtatt to 13 og 15 år gamle jenter flere ganger. Jentene skal etter lang betenkningstid ha besluttet å anmelde mannen etter at de leste i avisa at han hadde voldtatt tre av deres klassekamerater.
- Nå venter vi anmeldelser fra minst 20 elever ved samme skolen som skal ha vært misbrukt av engelskmannen, sier etterforskningslederen i saken Rosemarie Sy til avisen Inquirer.

Blir han funnet skyldig venter dødstraffen.

<B>SEXPARKEN:</B> Gutt? Jente? Alt er åpenlyst til salgs i Manila.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer