Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Young Guns er den eldste gjengen i Norge. Disse gutta er yngre enn meg, og jeg er ung

Yasir Rasool (24), som politiet mener er B-gjengmedlem, vitnet i Young Guns-rettssaken.

PÅGREPET PÅ ADVOKATKONTORET: To av mennene som politiet knytter til Young Guns blir her pågrepet på advokatkontoret 13. mai i år. Foto: Dagbladet
PÅGREPET PÅ ADVOKATKONTORET: To av mennene som politiet knytter til Young Guns blir her pågrepet på advokatkontoret 13. mai i år. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Oslo-politiet har tiltalt ti menn og en kvinne som de mener er medlemmer i den kriminelle gjengen Young Guns etter den såkalte mafiaparagrafen.

De elleve er tiltalte for en rekke svært ulike forhold, blant annet for å ha truet tre menn som ifølge politiet tilhører B-gjengen, i forbindelse med bråket utenfor Borgarting lagmannsrett i mai i år.

To av de tre angivelige B-gjengmennene, blant dem Yasir Rasool (24), vitnet i Oslo tingrett fredag.

- Sikta på meg

Han fortalte blant annet om hvordan det ene angivelige Young Guns-medlemmet (21) truet dem med pistol utenfor lokalene til advokatene Feydt og Hamborgstrøm like ved tingretten.

- To av dem hoppa ut av bilen. Han ene av dem tok fram en pistol. Han sikta i retning meg og bilen jeg satt i, sa Rasool i retten.

21-åringen forklarte på torsdag at det var B-gjengen som hadde startet bråket, og at han bare prøvde å forsvare seg og kameratene.

Han forklarte også at de hadde følt seg omringet og at han trodde en fra motparten hadde tatt fram en pistollignende gjenstand.

- Da tar jeg fram et våpen jeg hadde i bilen. Det var et våpen jeg fant. Jeg tok det fram. Det er mulig jeg tok ladegrep og trakk det av, men jeg visste det ikke var noe magasin i, sa 21-åringen.

Pistolen «klikka»
Yasir Rasool, og de to andre B-gjengtilknyttede mennene, har en annen versjon av hendelsen.

Han forklarte i retten blant annet at de hadde fulgt etter bilen med Young Guns-medlemmene fordi de trodde det var bilen til en kamerat, og at det var noen i bilen som hadde vinket til dem.

- Da de stoppet bak bilen ved advokatkontoret, hoppet to personer ut, sa han.

Ifølge Rasool tok 21-åringen med pistolen flere ladegrep. I avhør har han forklart at pistolen «klikka», at han tok to-tre ladegrep og at han siktet på bilen etter hvert ladegrep.

- Young Guns er 1988 og Romsås-drapet

Rasool ble også spurt av aktor Richard Beck Pedersen om hva han visste om Young Guns. Da ga han en lissepasning til forsvarsadvokatene som skal argumentere for at klientene deres ikke kan dømmes etter mafiaparagrafen.

- Jeg vet ikke noe om dem, bortsett fra det media skriver, sa han.

- Er de tiltalte i denne saken medlemmer i Young Guns? spurte aktor.

- Nei, svarte han.

- For meg er Young Guns 1988, Romsås-drapet og de folka der. Young Guns er den eldste gjengen i Norge. Disse gutta er yngre enn meg, og jeg er ung.

Young Guns og B-gjengen er regnet som bitre fiender i Oslos underverden.

Yasir Rasool måtte for øvrig ta en pause fra tiltalebenken i rettsaken mot ham og resten av familien i Borgarting lagmannsrett.

Rasool skulle egentlig vitne torsdag, men det ble utsatt på grunn av forsinkelser. 24-åringen ventet flere timer på gangen før han fikk beskjed om å komme igjen dagen etter, noe han likte dårlig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media