Young Guns-mann (30) dømt for drapsforsøk på B-gjengleder

Men mannen politiet mener skjøt, ble frikjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Juryen i Borgarting lagmannsrett fant i dag den drapsforsøktiltalte Young Guns-profilen (30) skyldig i medvirkning til drapsforsøk på B-gjenglederen Ghulam Abbas.

Juryen frifant samtidig 29-åringen som var tiltalt for selve skytingen.

30-åringen, som har vært ansett som en av lederskikkelsene i Young Guns, var selv ikke i retten i dag. Han er på en hemmelig adresse, etter at de siste dagene skal ha fått konkrete drapstrusler.

Mannen har ifølge sin advokat Fridtjof Feydt fått beskjed om at han skulle bli drept før han ble fengslet, hvis han ble dømt.

Statsadvokat Svein Holden ba på sin side om at 30-åringen ble varetektsfengslet, før han formelt blir fengslet.

Han henviste blant annet til allmenhetens rettsoppfattelse, men også at han fryktet ytterligere tildragelse mellom gjengmiljøene hvis 30-åringen blir på frifot.

Lagdommer Hedda Remen sa i sin rettsbelæring at hun vanskelig kunne se at bare den ene av de to kunne bli dømt, på bakgrunn av bevisene i saken.

Juryen tilkalte også lagdommeren i løpet av drøftingene for å spørre om utsagnet var bindende eller veiledende for juryen. Hun svarte dem da at den var veiledende. Juryen valgte altså å frikjenne den ene mannen, mens den andre ble kjent.

DØMT: 30-åringen fra Young Guns.
DØMT: 30-åringen fra Young Guns. Vis mer

Advokat Christine Hamborgstrøm forsvarer 29-åringen som ble frifunnet.

- Denne avgjørelsen viser hvor viktig juryordningen faktisk er. Den er et viktig korrektiv, sier Hamborgstrøm til Dagbladet.no.

Jurybehandlingen, som nå selv skal opp i høyesterett, er en del av Hamborgstrøms advokatkollega Feydts ankegrunnlag.

- Vi anker også på bakgrunn av det vi mener er ulovlig saksbehandling og lovanvendelse, knyttet til lydbeviset, sier Feydt.

B-gjengmedlemmet Mohammed Ibrar Aslam leverte et omstridt opptak til politiet som ble spilt av i retten i forrige uke, av en samtale mellom seg selv og 30-åringen.