Young Guns-mann (38) siktet for imam-angrepet

Tidligere involvert i volds- og våpenepisoder i gjengmiljøet.

SIKTET: 38-åringen som nå er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette etter imam-angrepet på Grønland i juni, er godt kjent for politiet fra de norskpakistanske gjengmiljøene. Foto: DAGBLADET / POLITIET
SIKTET: 38-åringen som nå er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette etter imam-angrepet på Grønland i juni, er godt kjent for politiet fra de norskpakistanske gjengmiljøene. Foto: DAGBLADET / POLITIET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norskpakistaneren (38) som i dag framstilles for varetektsfengsling, siktet etter det nær dødelige angrepet på imam Nehmat Ali Shah,  har i i mange år vært regnet som en del av gjengmiljøet Young Guns.

Mannen er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette, men nekter straffskyld. 38-åringen ble pågrepet på mandag, blant annet etter omfattende analyser av overvåkningsvideoer fra forskjellige steder på Grønland i Oslo. Politiet tror flere kan ha vært involvert i angrepet.

For fire år siden ble 38-åringen i Borgarting lagmannsrett dømt til ett og et halvt års fengsel i den store Yong Guns-saken der hele elleve personer fra miljøet ble tiltalt for blant annet flere alvorlige voldshendelser, ulovlige våpen og trusler.

Dømt etter skyting 38-åringen ble regnet som ledende da han og fem andre i gjengen i 2008 stormet inn i en leilighet med finlandshetter og pistol nattestid for å konfrontere en norsk kriminell, i en episode som endte med skuddveksling.

Den nå drapsforsøk-siktede mannen var også involvert da Young Guns barket sammen med B-gjengen utenfor lagmannsretten midt i Oslo sentrum i mai 2009. 38-åringen søkte etterhvert tilflukt sammen med andre gjengmedlemmer på kontoret til advokat Frithjof Feydt like ved.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer