Young Guns-mann vil reise til Spania for å hente nytt bevis

Hevder det finnes et nytt hemmelig opptak.

I RETTEN I DAG: Politiet rykket ut til Borgarting lagmannsrett i Oslo onsdag, etter at det ble meldt om uro i forbindelse med pågående rettssak. Det hele løste seg imidlertid uten stor dramatikk. Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX
I RETTEN I DAG: Politiet rykket ut til Borgarting lagmannsrett i Oslo onsdag, etter at det ble meldt om uro i forbindelse med pågående rettssak. Det hele løste seg imidlertid uten stor dramatikk. Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): To omstridte lydopptak ble i dag avspilt i Borgarting lagmannsrett.

B-gjengmedlemmet Mohammed Ibrar Aslam tok opp en samtale mellom seg selv, Young Guns-mannen (30) som er tiltalt for drapsforsøk på B-gjengleder Ghulam Abbas og fengselsprest Terje Auli.

Aslam og politiet mener 30-åringen i opptaket indirekte innrømmer drapsforsøket.

Dette nekter 30-åringen for, og han hevder han bare snakket Aslam etter munnen.

Nå vil 30-åringen selv dra til Spania, for å hente en CD med det han — etter det Dagbladet.no forstår - hevder er et hittil ukjent opptak av en samtale mellom ham selv og noen i den rivaliserende B-gjengen.

30-åringen sier han må dra til Alicante for å hente opptaket. Retten vil tillate ham det, men det kan bli praktisk umulig.

- Det ser dessverre ikke ut til at han får tid til det. Vi rekker det rett og slett ikke, sier Fridtjof Feydt, 30-åringens forsvarer, til Dagbladet.no.

VIL TIL SPANIA: 30-åringen hevder at han også har et video-opptak som kan belyse saken.
VIL TIL SPANIA: 30-åringen hevder at han også har et video-opptak som kan belyse saken. Vis mer

Den tiltalte 30-åringen må nemlig møte i retten igjen mandag.

I retten i dag var det praktiske rundt Alicante-reisen et tema.

Feydt ba først om at saken måtte utsettes i hvert fall en dag, slik at 30-åringen fikk muligheten til å hente beviset, da det ikke var mulig å komme fram og tilbake med fly.

Dommeren la så fram et forslag til en reiserute som 30-åringen kunne rekke, men som ville koste over 20 000 kroner og innebære en rekke mellomlandinger. Senere kom det forslag om å reise fra Rygge flyplass, men det så ikke ut til at mannen kunne rekke denne flygningen heller.