Young Guns-medlem anker dom på 11 år for drapsforsøk

B-gjenglederen Ghulam Abbas skutt i gjengopprør.

DØMT: 30-åringen fra Young Guns.
DØMT: 30-åringen fra Young Guns.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| En 30 år gammel mann i Young Guns-gjengen er dømt til elleve års fengsel for drapsforsøk på B-gjenglederen Ghulam Abbas.

Mannen ble kjent skyldig av juryen i Borgarting lagmannsrett i forrige uke. I dag fikk han straffen; 11 års fengsel

Anker kjennelsen
- Vi anker saken på grunn av feil lovanvendelse og feil saksbehandling. Retten tillot avspilling av et lydopptak som ble foretatt uten at min klient var klar over dette. Opptakeren ble smuglet inn i fengselet, sier advokat Fridtjof Feydt til Dagbladet.

30-åringen, som har vært ansett som en av lederskikkelsene i Young Guns, var selv ikke i retten da kjennelsen ble avsagt i forrige uke.

Han var da på en hemmelig adresse, etter at han skulle ha fått konkrete drapstrusler.


Presten som var tilstede under det skjulte lydopptaket skal ha reagert sterkt på at lydopptaket ble brukt i retten, ifølge Feydt.

- Presten ga uttrykk for at det blir vanskelig å utføre prestegjerning i fengsel dersom man skal tillate avspilling av hemmelige lydopptak. Dette er i tillegg ulovlig i henhold til fengselsreglement og personvern, sier han til Dagbladet.

- Det er ganske paradoksalt at dette opptaket hadde vært ulovlig hvis  politiet hadde stått bak det, men når en notorisk kjeltring gjør det tillater retten det lagt fram, sier Feydt.

Feil signaler
- Jeg er bekymret for hva slags signaler dette sender ut til kriminelle miljøer, og jeg frykter flere hemmelige opptak dersom Høyesterett godtar dette, sier Feydt.

- For å være sikker på at slike opptak ikke skal være manipulerte må man ifølge lydingeniør Erik Stutterud ha originalen, sier Feydt til Dagbladet.

- Vi anker saken til Høyesterett, og hvis det ikke går tar vi saken videre til Strasbourg, avslutter han

En 29-år gammel mann som var tiltalt for selve skytingen, ble frifunnet.