B-GJENGBIL: To menn med tilknytning til B-gjengen kjørte denne bilen da de skal ha blitt overfalt av fem menn i en rød VW Golf på Strømmen.  Foto: HENNING LILLEGÅRD
B-GJENGBIL: To menn med tilknytning til B-gjengen kjørte denne bilen da de skal ha blitt overfalt av fem menn i en rød VW Golf på Strømmen. Foto: HENNING LILLEGÅRDVis mer

- Young Guns-menn presset bilen av veien og løsnet skudd

Personer i B-gjengmiljøet skal ha klart å flykte fra dramatisk gjengoppgjør i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To menn tilknyttet B-gjengmiljøet som satt i en mørk Volvo som skal ha blitt forsøkt presset av veien av en annen bil i Blåkolltunnelen på Strømmen i kveld, hevder overfor politiet de ble angrepet av en gruppe menn fra Young Guns.

- Det satt fem menn i den andre bilen, den ene kom ut av bilen og løsnet minst to skudd mot våre venner, forteller en nær bekjent av B-gjengmennene, som i kveld kom til åstedet etter episoden.

Mannen som skjøt ble angivelig gjenkjent som en kjent skikkelse i Young Guns.

Etter det Dagbladet.no får opplyst valgte de to B-gjengmennene å møte frivillig til avhør på Sentrum politistasjon i Oslo sent i kveld, men politiet skal likevel ha valgt å pågripe én eller begge.

- Det pågår nå vitneavhør for å avklare hva som har skjedd. Noen av de vi oppfatter som involverte har meldt seg for politiet, men vi har ikke avhørt dem ennå og den formelle statusen deres er noe vi jobber med akkurat nå, sier jourhavende politiadvokat Jon Letnes ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.no klokka 01.

Ifølge ham hadde etterforskerne i natt ikke oversikt over hendelsesforløpet.

Kan ha vært tilfeldig møte
B-gjengmennene, en 22-åring og en 21-åring som i utgangspunktet ikke regnes som sentrale i gjengen, skal ha vært på Strømmen  i et dagligdags ærend, da bilen med de rivaliserende gjengkriminelle ifølge dem plutselig dukket opp i 21.30-tida. I tunnellen kjørte en rød Golf inn i Volvoen, tilsynelatende med hensikt, før skytingen skal ha startet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mennene i Volvoen skal til slutt ha klart å komme seg ut av situasjonen og kjørte bilen til en parkeringsplass like ved tunnellen på Fjellhamar.

Politikilder bekrefter overfor Dagbladet.no at det dreier seg om et voldelig oppgjør mellom Young Guns og B-gjengen, men hadde i startfasen inntrykk av at situasjonen oppsto mer eller mindre tilfeldig. Etter det Dagbladet.no forstår var det sent i kveld ikke endelig bekreftet at det faktisk ble løsnet skarpe skudd i trefningen mellom de to gruppene.

Også en person i Young Guns-miljøet opplyser imidlertid at det ble skutt, uten å gå noe nærmere inn på bakgrunnen for angrepet.

- Løp med øks
Gjengprosjektet ved Oslo politidistrikt ble raskt koblet inn i saken, og politiet på Romerike ville i kveld si svært lite om hendelsen.

- Meldingen vi fikk i 21.30-tida gikk ut på mulig skyting i tilknytning til en trafikkulykke. Meldingen kom fra et vitne som ikke skal ha vært involvert, opplyser politiadvokat Letnes til Dagbladet.no.

- Vi fikk melding om at en bil hadde kollidert med en annen bil i tunnelen. Etter dette skal noen ha løpt etter hverandre med øks. Da vi kom på stedet, var begge parter borte, sa operasjonsleder Arild Ruud ved Romerike politidistrikt tidligere i kveld

Frykter ny voldsspiral
Etter drapet på Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» Javed i januar ble stemningen igjen svært anspent mellom dette miljøet og B-gjengen, til tross for at det foreløpig kun er Stig Berguist (tidl. Millehaugen), uten noen kjent B-gjengtilknytning, som er siktet for drapet.

Flere av Young Guns-medlemmene som fulgte Jeddis kiste til Pakistan og begravelsen der har fram til i forrige uke blitt værende i utlandet, og kom tilbake til Oslo for kort tid siden. Disse mennene blir av B-gjengmiljøet satt i sammenheng med dagens hendelse.

- Det er klart dette har med Jeddi å gjøre, mener en mann med venner i B-gjengen, som hevder det var helt tilfeldige B-gjengmedlemmer som ble angrepet i kveld.

Oslopolitiet jobbet sent i kveld forebyggende for å forhindre hevnangrep etter skyteepisoden, samtidig som begge de involverte politidistriktene jaktet på mennene i den røde Golfen.

- YOUNG GUNS-ANGREP: Flere venner av mennene som ble angrepet fortalte i kveld til politiet at Young Guns startet situasjonen.  Foto: HENNING LILLEGÅRD
- YOUNG GUNS-ANGREP: Flere venner av mennene som ble angrepet fortalte i kveld til politiet at Young Guns startet situasjonen. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer