Young Guns ranet Norges største narkotikaliga

Ranet dop til en verdi av 25 millioner kroner, ifølge gjengleder. Politiet fulgte med da hasjen ble levert tilbake.

SKREKKENS HUS: De tre personene fra det marokkansknederlandsk miljøet ble holdt fanget i «Skrekkens hus» i åtte dager. Foto: Kurt Pedersen
SKREKKENS HUS: De tre personene fra det marokkansknederlandsk miljøet ble holdt fanget i «Skrekkens hus» i åtte dager. Foto: Kurt Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I februar 2006 ble Said Omari, ifølge politiet Norgessjefen i en marokkansknederlandsk narkoliga, ranet og kidnappet av flere norskpakistanere med tilknytning til gjengen Young Guns.

Ransutbyttet var av det uvanlige slaget: 120 kilo hasj, 5-6 kilo kokain og ca 50 kilo amfetamin. Ifølge en Young Guns-leder verdt 25 millioner kroner.Omari, som nå er internasjonalt etterlyst - både gjennom Schengen og Interpol-systemet, skal ha blitt fanget og blitt kraftig foreslått.

- Han ble påført skader, og vi har fått forklaringer om at han ble banket opp, sier politiadvokat Marit Formo ved Kripos.Politiet vet ikke hvem som faktisk utførte ranet og hvor lenge Omari ble holdt fanget. Politiet kom på sporet av saken da personer med tilknyting til Young Guns leverte tilbake 79 kilo hasj i midten av mai 2006.

Overvåket Det Young Guns ikke visste, var at gruppen de hadde ranet ble fulgt tett av politiet i etterforskningen av den såkalte Broken Lorry-saken, av politiet omtalt som den største narkotikasaken i Norge noensinne.

— Vi vet ikke hvilke personer som stod bak ranet. Men vi vet hvem som leverte tilbake partiet i ettertid, sier Formo.Omari er siktet i Broken Lorry-saken, men er aldri selv blitt pågrepet og er etterlyst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer