Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Young Guns signerte trusselbrev med «B-gjengen+»

Tre menn skal ha krevd én million av hasjplantasje- eier. Omfattende gjengrettssak starter i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): De neste fem ukene må 10 menn og en kvinne, i alderen 20 til 34 år, som politiet mener tilhører oslogjengen Young Guns møte i Oslo tingrett, tiltalt for en rekke kriminelle forhold.

Politiet mener flere av mennene tilhører et organisert kriminelt nettverk og har tiltalt flere av mennene etter den såkalte «mafiaparagrafen» — straffeloven 60a.

Flere av personene er blant annet tiltalt for blant annet grov vold mot flere personer som har vitnet i straffesaker, ifølge tiltalen fra Oslo statsadvokatembeter. I tillegg skal flere av de tiltalte ha oppbevart narkotika, våpen og ammunisjon.

Ønsket én million
Denne uka fikk tre av de tiltaltes forsvarere, en ny tiltale i fanget. En 23 år gammel mann, en 20-åring og en 26-åring, er alle tiltalt for å ha forsøkt å presse en mann til å betale én million kroner til dem i mars i fjor.

Bakgrunnen for trusselen var at de tre, ifølge politiet, visste om at mannen var med å drive en hasjplantasje i Fet. Dagbladet får opplyst at plantasjen skal ha vært etablert i et samarbeid mellom vietnamesere og pakistaneren, etter at en vietnamesisk mann satte seg i gjeld til et kriminelt miljø

Ifølge politiadvokat Knut Jostein Sætnan i oslopolitiets gruppe mot organisert kriminalitet, brøt Young Guns-medlemmene seg inn i plantasjen og la igjen en lapp som står gjengitt i tiltalen:

«Vi vet hva dere driver med, skal dere samarbeide eller skal vi ringe politiet... Ring oss i morgen...Hvis ikke dere ringer, kan vi ringe politiet, eller komme tilbake, vi vet ikke, men noe gjør vi. Hilsen B-gjengen+».

NEKTER STRAFFSKYLD: Den 26 år gamle mannen nekter for å ha vært med på å fremme trusselene. Foto: Privat
NEKTER STRAFFSKYLD: Den 26 år gamle mannen nekter for å ha vært med på å fremme trusselene. Foto: Privat Vis mer

- B-gjengen skaper frykt
Neste dag skal mennene ha ringt personen. Han gikk da til politiet.

- Mannen kom til oss, innrømmet hasjplantasjen og meldte om truslene fra personene, sier Sætnan.

Det spesielle i det hele er at politiet mener Young Guns-medlemmene signerte trusselen med deres erkefiende — nemlig den rivaliserende grupperingen B-gjengen.

- De ønsket vel ikke å røpe sin identitet, tenker jeg. Hvorfor de brukte akkurat B-gjengen med et plusstegn bak blir spekulasjoner, men det kan skape frykt for mottakeren selvfølgelig, sier Sætnan til Dagbladet.

Han innrømmer samtidig at det er noe spesielt at det de mener Young Guns-medlemmer signerer en alvorlig trussel med navnet til sine erkerivaler.

NEKTER STRAFFSKYLD: Mannen (23) nekter for å ha vært med å trusselsaken. Mannen er opprinnelig tiltalt for å ha banket opp og to menn som tidligere har vitnet i straffesaker. Mannen er i tillegg tiltalt for å være med i en organisert kriminell gruppe, for å ha oppbevart kokain, våpen og ammunisjon. Foto: Privat
NEKTER STRAFFSKYLD: Mannen (23) nekter for å ha vært med å trusselsaken. Mannen er opprinnelig tiltalt for å ha banket opp og to menn som tidligere har vitnet i straffesaker. Mannen er i tillegg tiltalt for å være med i en organisert kriminell gruppe, for å ha oppbevart kokain, våpen og ammunisjon. Foto: Privat Vis mer

- Det er spesielt og noe vi absolutt har snakket om, sier Sætnan.

Fingeravtrykk
Politiet ønsker ikke å kommentere hva som førte dem til de tre påståtte Young Guns-medlemmene.

Etter det Dagbladet erfarer skal de ha fingeravtrykkene til to av de tiltalte på lappen, 20-åringen og 26-åringen.

23-åringen knyttes til episoden fordi det var hans telefon som ble brukt til å ringe med dagen etter, mener politiet, får Dagbladet opplyst.

NEKTER STRAFFSKYLD: 20-åringen erkjenner ikke straffskyld for trusselforholdet. Mannen er opprinnelig tiltalt for å ha vært med å banke opp en mann som tidligere vitnet i en straffesak, for å ha tatt i mot en pistol og for å ha oppbevart to andre pistoler, samt ammunisjon. Foto: Privat
NEKTER STRAFFSKYLD: 20-åringen erkjenner ikke straffskyld for trusselforholdet. Mannen er opprinnelig tiltalt for å ha vært med å banke opp en mann som tidligere vitnet i en straffesak, for å ha tatt i mot en pistol og for å ha oppbevart to andre pistoler, samt ammunisjon. Foto: Privat Vis mer

Nekter straffskyld
De tre personenes forsvarere har akkurat det samme å si på vegne av sine klienter i forhold til trusselsaken.

- Min klient nekter straffskyld, sier 23-åringens forsvarer, advokat René Ibsen.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier advokat Petter Bonde, som forsvarer 26-åringen.

- Han erkjenner overhodet ikke straffskyld, sier 20-åringens forsvarer, advokat Cecilie Nakstad til Dagbladet.

Dagbladet følger rettssaken fra i morgen tidlig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling