- Young Guns signerte trusselbrev med «B-gjengen+»

Tre menn skal ha krevd én million av hasjplantasje- eier. Omfattende gjengrettssak starter i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): De neste fem ukene må 10 menn og en kvinne, i alderen 20 til 34 år, som politiet mener tilhører oslogjengen Young Guns møte i Oslo tingrett, tiltalt for en rekke kriminelle forhold.Politiet mener flere av mennene tilhører et organisert kriminelt nettverk og har tiltalt flere av mennene etter den såkalte «mafiaparagrafen» — straffeloven 60a.

Flere av personene er blant annet tiltalt for blant annet grov vold mot flere personer som har vitnet i straffesaker, ifølge tiltalen fra Oslo statsadvokatembeter. I tillegg skal flere av de tiltalte ha oppbevart narkotika, våpen og ammunisjon.

Ønsket én millionDenne uka fikk tre av de tiltaltes forsvarere, en ny tiltale i fanget. En 23 år gammel mann, en 20-åring og en 26-åring, er alle tiltalt for å ha forsøkt å presse en mann til å betale én million kroner til dem i mars i fjor.Bakgrunnen for trusselen var at de tre, ifølge politiet, visste om at mannen var med å drive en hasjplantasje i Fet. Dagbladet får opplyst at plantasjen skal ha vært etablert i et samarbeid mellom vietnamesere og pakistaneren, etter at en vietnamesisk mann satte seg i gjeld til et kriminelt miljø

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer