Youssif (5) ble brent levende i Irak

Får nytt ansikt i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fem år gamle Youssif fra Irak landet i går i Los Angeles i USA.

15. januar i år kidnappet maskerte menn gutten utenfor hans hjem i Bagdad. De dynket ham med bensin og satte fyr på ham, melder amerikanske CNN.

I går, på terrordagen 11. september, kom den irakiske gutten til USA for å få behandling for sine brannsår etter voldsepisoden.

Familien til den lille gutten hadde ikke ord etter at de kom til landet som kriger i deres hjemland. Ifølge TV-kanalen ble følelsene uttrykt ved hjelp av smil som strakte seg fra øre til øre.

– Herregud, det er så grønt. Jeg er i himmelen, sa Youssifs mor, Zainab, da de mellomlandet i Chicago, ifølge TV-kanalen.

Se CNNs hjerteskjærende Youssif-video her.

På grunn av sikkerheten til familien anonymiserer de familiens etternavn.

Pappaen til den lille gutten var også henrykt over å kunne sette sine føtter på amerikansk jord. Det er CNN som mer eller mindre har gitt nytt håp til den irakiske familien. De møtte en desperat far på søken etter legehjelp til sin sønn i gatene i Bagdad i august i år.

LYKKELIG LANDING: Fem år gamle Youssif ble dynket i bensin og satt fyr på i Irak. Nå er han i USA for å lege sin brannsår. FOTO:Rene Macura/AP
LYKKELIG LANDING: Fem år gamle Youssif ble dynket i bensin og satt fyr på i Irak. Nå er han i USA for å lege sin brannsår. FOTO:Rene Macura/AP Vis mer

– Se hva disse monstrene gjorde mot min sønn, fortalte han CNN den gangen.

Da de fortalte historien første gang fikk de støtte av mer enn 10.000 internettbrukere til å opprette et fond for gutten hos Childrens Burn Foundation i USA.

Organisasjonen har jobbet for å få gutten til USA, og i går greide de det. Det er ventet at gutten kan bli i landet et sted mellom seks måneder og et år mens gutten får sin behandling.

Ifølge CNN vil datoen 11. september symbolisere noe helt annet for den irakiske familien enn for amerikanerne – et nytt håp og en bedre framtid for Youssif, og en ny kjærlighet til USA.