- Youtube og Facebook sperret i Iran

Journalister får beskjed om å forlate landet. - Frykt blant landets ledere for slutten av regimet.

BLODIG: En skadd tilhenger av presidentkandidat Mir Hossein Mousavi tørker blod etter møte med opprørspolitiet i Iran. Tusenvis av rasende demonstranter deltok lørdag i de største gateopptøyene i landet på over ti år. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/OLIVIER LABAN-MATTEI
BLODIG: En skadd tilhenger av presidentkandidat Mir Hossein Mousavi tørker blod etter møte med opprørspolitiet i Iran. Tusenvis av rasende demonstranter deltok lørdag i de største gateopptøyene i landet på over ti år. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/OLIVIER LABAN-MATTEI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Iranske myndigheter strever for å legge lokk over den eksplosive situasjonen i landet etter fredagens valg, med gatekamper som kalles de verste siden den islamske revolusjonen i 1979 da prestestyret tok makta.

President Mahmoud Ahmadinejad anklages for å ha kuppet valget. Nå forsøker myndighetene å hermetisere landet ytterligere.

NTB melder at nettbrukere hindres adgang til sider som Facebook og Youtube. Flere opposisjonsblogger er tatt ned, i likhet med mobilnettet. BBC skriver at deres nyhetssider trolig også er blokkert.

- Frykter for slutten av regimetDet er svært vanskelig for utenlandske medier å få bekreftede opplysninger på situasjonen akkurat nå. En BBC-journalist sier myndighetene har beslaglagt videoopptak, og flere utenlandske reportere skal ha fått beskjed om å forlate landet.

En rekke Twitter-brukere oppdaterer imidlertid omverden om situasjonen. De siterer blant annet lokale medier på at presidentkandidatene Moussavi og Mehdi Karroubi angivelig skal være under husarrest.

De har også lagt ut bilder og videoopptak fra dagens demonstasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer