Forvirrende London-landing:

YouTube-spøk skapte panikk om bord

Passasjerene skjønte null og niks da de kikket ut av vinduet under innflygingen og så denne hilsenen som lyste opp mot dem.

VELKOMMEN TIL LUTON: Flypassasjerene ble mildt sagt forvirret da de fikk se denne hilsenen under innflygningen til Gatwick flyplass utenfor London. Foto: Reuters/NTB
VELKOMMEN TIL LUTON: Flypassasjerene ble mildt sagt forvirret da de fikk se denne hilsenen under innflygningen til Gatwick flyplass utenfor London. Foto: Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Se for deg at du sitter i flysetet ditt og har begynt å gjøre deg klar for at flyet skal gå inn for landing utenfor London. Bordet og stolryggen din er rettet opp, og reiselektyren er lagt oppi veska som er plassert tilbake under setet foran deg.

Flyet går gradvis nedover, og du kaster et blikk ut av vinduet for å se landskapet komme nærmere og nærmere.

På en grønn gresslette ser du store, hvite bokstaver som lyser opp og ønsker deg hjertelig velkommen.

Så stivner du til. For stedsnavnet du leser, stemmer jo overhodet ikke med målet for flyreisen din.

Panikk før landing

Det ble ifølge BBC lettere tilløp til panikk blant flere passasjerer da de kunne lese «Velkommen til Luton» der nede på bakken under dem under innflygingen til London.

Saken var nemlig at de alle skulle lande på Gatwick flyplass, som ligger omkring 10 mil unna London Luton flyplass.

- Vi bare kikket ut av vinduet, og da så vi det, forteller Abbey Desmond til BBC.

- Vi var i ferd med å lande og panikken begynte å spre seg, inntil personalet bekreftet ved landingen at vi faktisk var på Gatwick, fortsetter hun.

Desmond delte et bilde av hilsenen på Twitter. Innlegget hennes har i skrivende stund fått mer enn 28 000 likes og mer enn to tusen retweets.

Kostet 48 000 kroner

Det tok ikke lange tiden før youtuberen Max Fosh sto fram som den skyldige skøyermakeren. Inspirasjonen skal han ha hentet fra liknende stunts i Australia og USA.

- Det er jobben min å lage videoer, og videoene mine handler om å gjøre dumme ting, å få folk til å smile. Jeg er glad for at dette stuntet har gått bra, sier Fosh som har omkring 923 000 følgere på YouTube.

NORGESBILDER: I traileren til «Mission: Impossible 7» får vi se flere spektakulære glimt fra innspillingen i Norge. Vis mer

Ifølge BBC sikret han seg tillatelse fra grunneierne til å montere de 14 bokstavene som til sammen strekker seg 60 meter. Hele prosjektet skal ha kostet ham 4000 pund (omkring 48 000 kroner) å gjennomføre.

Til BBC forklarer han at han har sikret seg tillatelse til å ha hilsenen der i seks uker. Fosh håper de kan få bli stående permanent.

- Hvis du flyr inn til Gatwick, så ta en titt ut av vinduet på venstre side av flyet. Da bør du se det cirka 90 sekunder før landing, forteller han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer