Drept i selvmordsattentat i Kabul:

Youtube-stjerne (20) sprengt til døde etter rystende video

- Med denne videoen tar jeg farvel med dere alle, sier Najma Sadeqi (20) gråtkvalt i videoen.

GRÅTER: Najma (20) tar farvel med seerne sine i det som skulle bli hennes aller siste video. Video: Afghan Insider / YouTube / AP. Reporter: Magnus Paus. Musikk: Epidemic Sound Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den følelsesladde videoen skulle bli Najma Sadeqi (20) sin aller siste hilsen til følgerne sine.

Den unge afghanske jenta, som studerte journalistikk i Kabul, jobbet som videoblogger for youtubekanalen Afghan Insider. Her delte både hun og vennene hennes innblikk i livet som ung i den afghanske hovedstaden.

Med fargerike klær og løse hodeplagg utforsket de unge jentene lokale markeder og forklarte afghanske skikker og tradisjoner til sine følgere.

Med Talibans inntog tok imidlertid stemningen en brå vending.

I sin aller siste video til følgerne, spilt inn bare fire dager etter at Taliban tok over makten, forteller en gråtkvalt Najma hvorfor hun ikke kan fortsette med å filme.

- Fordi vi ikke har lov til å jobbe eller gå ut av hjemmene våre, måtte vi alle spille inn en siste video. Og gjennom denne videoen tar jeg farvel med dere alle, sier hun ifølge CNN, som har oversatt avskjedsvideoen til engelsk.

I videoklippet er hun kledd i svart og har dekket til håret. Hun sitter på kanten av senga si og forklarer at hun er redd for å gå på gata under Talibans styre, og ber folk om å be for henne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer