MASSEGRAV: 18 personer er til nå funnet i en massegrav utenfor Acapulco. Politiet leter videre etter flere ofre i området. Foto: AP Photo/Bernandino Hernandez
MASSEGRAV: 18 personer er til nå funnet i en massegrav utenfor Acapulco. Politiet leter videre etter flere ofre i området. Foto: AP Photo/Bernandino HernandezVis mer

Youtube-video ledet politiet til 18 døde turister i massegrav

Flere ofre i Mexicos blodige narkokrig

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Politiet i Mexico fant i går 18 døde mennesker i en massegrav like utenfor havnebyen Acapulco, melder Associated Press.

Samtidig som en video ble lastet opp på youtube mottok politiet en anonym telefonsamtale, som satte dem på sporet av den grusomme gravplassen. Den anonyme innringeren tipset om to kropper som var dumpet på en øde plass.

Videoen viser to menn med bundne hender som blir avhørt av en ukjent mann. Videoen hevder de to mennene er en del av gruppen på 20 menn som ble kidnappet i Acapulco for en måned siden.

Usikre på hvem de døde er
De kidnappede mennene var på besøk i Acapulco fra nabostaten Michoacan, da de ble kidnappet, melder AP.

Politiet startet med en gang søket etter de savnede og fant onsdag 18 døde kropper i en massegrav i Tres Palos, en by litt sør for Acapulco.

Myndighetene vil fortsette søket i området.

- Vi vet enda ikke helt sikkert om de døde faktisk er mennene som ble bortført 30. september, sier etterforskningssjef for staten Guerrero, Fernando Monreal til AP onsdag kveld.

To av kroppene, funnet øverst i graven, hadde like klær som de to mennene i youtube-videoen.

En hilsen til politiet
Mellom de to mennene var det plassert en hilsen til politiet.

«Menneskene de drepte er begravet her.»

Hilsnen var signert Acapulco's Independent Cartel, eller CIDA. Gruppen er ikke spesielt kjent, men har påtatt seg ansvar for flere drap i området de siste to månedene.

De døde kroppene er enda ikke identifisert.

I videoen hevder CIDA at de drepte Los Michoacanos som en hevn mot «La Familia», et mektig naktotikakartell i staten.

Familiene til de savnede mennene sier de var mekanikere som hvert år samlet penger for å dra på ferie sammen. Blant de bortførte er den 17 år gamle sønnen til en av mekanikerene.

Politiet bekrefter at alle mennene jobbet som mekanikere og ikke hadde noe kriminelt ruleblad.

Ba myndighetene om hjelp
Søndag marsjerte tusen mennesker, for andre gang i byen Morelia med krav om at myndighetene må undersøke saken.

- Vi ber menneskene som har tatt dem om å vise både dem og oss nåde, sier Katy Rodriguez i en melding til kidnapperene sendt gjennom media. Rodriguez er kusinen til flere av de savnede mennene.

Ikke første gang
Kidnappingen av de 20 mennene er så langt en av de største, men langt fra den første i Acapulco. Kindnapping, massedrap og skytinger blir vanligere over hele Mexico i takt med at krigen mellom narkotikagjengene tar seg opp.

Den største og mest brutale hendelsen var massakren av 72 migranter nord i landet i august. De 72 skal angivelig ha blitt drept fordi de ikke ønsket å jobbe for Zeta, en bande som smugler narkotika.

Siden desember 2006 har over 30 000 mennesker mistet livet i narko-krigene i Mexico.

Ordfører i Acapulco Jose Luis Avila Sanchez ba nylig beboere i byen om å holde seg innendørs etter mørkets frembrudd. Acapulco er en by som livnærer seg på turister, nattklubber og restauranter, så en slik anmodning er svært uvanlig.

STÅR VAKT: Mexikanske soldater står vakt mens de døde graves opp. AFP PHOTO/Pedro Pardo
STÅR VAKT: Mexikanske soldater står vakt mens de døde graves opp. AFP PHOTO/Pedro Pardo Vis mer