Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

James Potok:

Youtuber beklager etter coronavirus-spøk

Youtuberens spøk endte med at flyet han satt på måtte nødlande.

SIER UNNSKYLD: Den kanadiske youtuberen James Potok, kjent som Potok Philippe, la torsdag ut en video hvor han ber om unnskyldning. Video: Potok Philippe / YouTube Vis mer

Det var på en flytur fra Toronto i Canada til Montego Bay i Jamaica at Youtuber og influenser James Potok (29), kjent som Potok Philippe, bestemte seg for å by passasjerene på en spøk. Den falt ikke i god jord.

Han var på vei til Jamaica for å filme en musikkvideo, da han bestemte seg for å reise seg opp mens han filmet seg selv.

Han skal ha bedt om alles oppmerksomhet og sagt at han akkurat hadde besøkt Hunan i Kina, og at han ikke følte seg bra.

Nå ber han om unnskyldning i en video på sin YouTube-kanal.

Potok sier i videoen at han mente å spøke med at han hadde spist på en kinesisk restaurant i provinsen Hunan, og at han ikke følte seg bra på grunn av maten.

Likevel tok mange det som om han kunne være smittet av det mye omtalte coronaviruset som oppsto i Wuhan-provinsen i Kina rett før nyttår.

Ikke første gang

I et intervju med Global News sier han at han ønsket å lage en morsom viralvideo.

- Jeg hadde håpet det skulle vekke reaksjoner i sosiale medier som «Wow, denne fyren har baller», jeg tenkte ikke det ville skape reaksjoner på flyet, sier han.

Han sier han er en artist og at det var grunnen til at gjorde det han gjorde.

- Det jeg gjorde var galt. Jeg ødela flyturen for rundt 200 mennesker, og det ber jeg om unnskyldning for, sier han til den kanadiske nyhetskanalen.

I intervjuet forteller han at han flyr til Jamaica fem ganger i året, og at det ikke er første gang han har reist seg opp på et fly på denne måten. Han viser til en gang han skal bedt om alles oppmerksomhet og sagt «Kan jeg få alles oppmerksomhet. Lil Wayne har sluppet et nytt album. Hør på det!».

INFISERT CELLE: Forskere ved universitetet i Hongkong har frigitt bilde av en celle som er infisert av coronaviruset. Foto: Universitet i Hongkong Vis mer

Flyet snudde

Etter at 29-åringen var ferdig med det han skulle si på flyet skal en flyvertinne ha bedt ham om å ta på hansker og en maske, og bedt ham om å flytte seg til et annet sete, skriver The Independent. Han skal da ha sagt at det bare var en spøk og at han aldri hadde vært i Kina før.

I videoen på YouTube forteller Potok at han ble flyttet bak i flyet og at kapteinen skal ha sagt på høyttaleren: «På grunn av en påstått mistanke om smitte av coronavirus, flyr vi nå tilbake til Toronto».

Han forteller at dette skjedde omtrent 30 minutter før de landet i Montego Bay.

- Jeg tipper denne fyren tenkte at det var en morsom spøk, men det er bare kjemperart. Vi er veldig frustrerte, alle sammen. Det er utrolig egoistisk å ødelegge for 240 personer, sier Julie-Anne Broderick, som var om bord i flyet, til kringkasteren CBC.

Potok ble pågrepet da flyet landet og vil bli rettsforfulgt for påfunnet. Ifølge The Independent skal han møte i retten 9. mars.

NØDLANDET: Det var på et Westjet-fly fra Toronto til Jamaica at YouTuber James Potok spøkte med at han var smittet av coronaviruset. Foto: Pa Photos
NØDLANDET: Det var på et Westjet-fly fra Toronto til Jamaica at YouTuber James Potok spøkte med at han var smittet av coronaviruset. Foto: Pa Photos Vis mer

Over 600 har dødd

En talsmann for flyselskapet Westjet sier kabinpersonalet fulgte «alle protokoller for smittsomme sykdommer om bord, inkludert sekvestrering av et individ som kom med en ugrunnet påstand om coronaviruset».

Fredag opplyser kinesiske myndigheter at det så langt er 636 mennesker som har dødd av coronaviruset i Kina. Det første tilfellet oppsto i Wuhan-provinsen i desember.

I tillegg har to personer dødd av viruset utenfor det kinesiske fastlandet, én i Hongkong og én på Filippinene.

Totalt i hele Kina er 31.161 blitt smittet. I tillegg er det bekreftet tilfeller i rundt 20 land.