Ypper til puppestrid

Mor må kunne prioritere jobb foran barns behov for pupp, mener barneministeren.

Ammepress: SV-statsråd og småbarnspappa Audun Lysbakken mener helsemyndighetenes ammeråd kan oppleves som uheldig ammepress.
Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
Ammepress: SV-statsråd og småbarnspappa Audun Lysbakken mener helsemyndighetenes ammeråd kan oppleves som uheldig ammepress. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SV-statsråd og småbarnsfar Audun Lysbakken (SV) vil ha en ammedebatt som handler mer om likestilling og foreldres valgfrihet. I sin nye bok advarer han mot at helsemyndighetenes ammeråd kan oppleves som et uheldig ammepress.

- Selv om vi skal ha tydelige råd om at amming er bra, må det også være tydelig at i et land der hygienen er god og vannet er rent, kan rådene veies opp mot andre viktige hensyn. Som likestilling, fars mulighet til å komme tidlig hjem, mors mulighet til å komme raskt tilbake i jobb, og stressnivået i familien, sier han.

Barn bør få brystmelk til de er minst ett år, og fullammes de første seks månedene. Det er rådet fra norske helsemyndigheter, som bygger blant annet på forskning om morsmelkas gunstige effekter på spedbarnets helse.

- Det er sunt å amme. Men det kan også være svært gode argumenter for at familien velger annerledes. I Norge er ikke alternativet til amming så ille at det ikke bør være mulig, sier Lysbakken.

Skrev bok i perm Tirsdag gir han ut boka «Frihet, likhet, farskap», basert på dagboka han skrev da han var hjemme med datteren sin. Han mener amming brukes som et tvilsomt argument mot å utvide fars tid med barnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer