Yrkessjåfør dømt til fengsel for uaktsomt drap

Krasjet med syklist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frostating lagmannsrett har dømt en 39 år gammel yrkessjåfør til 60 dagers fengsel for uaktsomt drap etter en dødsulykke i Trondheim i desember 2006.

Mannen, som er fra Møre og Romsdal, er også fradømt retten til å føre motorvogn i til sammen tre år - det vil si i ytterligere to år, ettersom han tidligere har vært fratatt førerkortet i ett år.

Dommen, som ble forkynt mandag, gjelder en trafikkulykke 14. desember 2006, der en 53 år gammel syklist mistet livet. Syklisten ble påkjørt da domfelte, som kjørte en trekkvogn med tilhenger, skulle ta en høyresving fra Skippergata til Dyre Halses gate.

Straffesaken er behandlet av Frostating lagmannsrett for andre gang, etter at Høyesterett i mai i år opphevet lagmannsrettens frifinnende dom fra desember 2007. Høyesterett mente at lagmannsretten hadde lagt til grunn et for begrenset aktsomhetskrav.

39-åringens forsvarer, advokat Gunnar Ravlo, sier til NTB at lagmannsrettens nye dom på 60 dagers fengsel og tre års tap av førerkort er «en særdeles problematisk avgjørelse». Han mener denne dommen viser at rettssikkerheten for yrkessjåfører er for dårlig. Det er ennå ikke tatt stilling til spørsmålet om anke.

(NTB)