<strong>MOR OG SØNN:</strong> Charlie Dan Lind og mor Ramona Lind. 22-åringen døde torsdag etter å ha blitt meid ned i bilen av en vogntog-henger 7. januar på E8 en snau time fra Tromsø. Mor fortsetter kampen mot regelverket for utenlandske vogntog og sjåfører på norske vinterveier. Foto: Privat
MOR OG SØNN: Charlie Dan Lind og mor Ramona Lind. 22-åringen døde torsdag etter å ha blitt meid ned i bilen av en vogntog-henger 7. januar på E8 en snau time fra Tromsø. Mor fortsetter kampen mot regelverket for utenlandske vogntog og sjåfører på norske vinterveier. Foto: Privat Vis mer

Vogntog-tragedien:

Yrkessjåfører over hele landet skal hedre Charlie Lind

- Helt fantastisk, sier Charlies mor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Han tok en bit av hjertet mitt med seg. Sorgen er så ubeskrivelig vond, skrev mamma Ramona Lind i en sms til iTromø torsdag.

Hennes sønn, Charlie Lind, var involvert i en alvorlig trafikkulykke på E8 i Troms i begynnelsen av januar. Et vogntog mistet kontroll over tilhengeren sin, som traff bilen Lind satt i.

Han havnet i koma som følge av skadene. Torsdag døde han, bare 22 år gammel.

Onsdag 3. april klokka 11 ringer kirkeklokkene inn til Charlies begravelse på Sortland. Samtidig skal lastebilsjåfører landet over parkere og markere hans bortgang med ett minutts stillhet, skriver Transportmagasinet.

- En hån mot Charlie

Mamma Ramona har i etterkant av ulykken snakket åpent om saken, og vært svært kritisk til sikkerheten på norske vinterveier.

Samme dag som Charlie gikk bort, ble den litauiske sjåføren ble dømt til tre måneders fengsel, og utestengt fra å kjøre i Norge de neste tre åra.

I en SMS til iTromsø kaller hun dommen en hån mot sønnen.

«Jeg opplever straffen som en hån mot livet til Charlie og har vondt for å forstå frikjennelsen om grov uaktsomhet etter å ha vært til stede i rettssaken. Det forandrer likevel ikke noe for situasjon vår, men har heller ingen preventiv virkning for dem som kommer etter».

Har engasjert seg

Ifølge Transportmagasinet har yrkessjåfører over hele landet engasjert seg i debatten.

Svært mange har også uttrykt at de selv har merket ubehaget i møte med utenlandske vogntog, som ofte mangler ofte egnet vinterutstyr, og kjøres av sjåfører med begrenset erfaring med å kjøre på det krevende vinterføret.

Det er Facebook-gruppa Yrkessjåføren.no som står bak initiativet.

- Dette syns jeg er helt fantastisk. Jeg setter stor pris på initiativet. Det er fint for saken - og en fin gest overfor Charlie, sier Ramona Lind i en kommentar til magasinet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer