Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Yssen: - Trist at Amundsen slutter

Takker partitoppen.

LOVORD: Ap's klubbleder på Stortinget, Ingunn Yssen, har bare lovord å komme med om Hans Kristian Amundsen. Foto: Jacques Hvistendahl /Dagbladet
LOVORD: Ap's klubbleder på Stortinget, Ingunn Yssen, har bare lovord å komme med om Hans Kristian Amundsen. Foto: Jacques Hvistendahl /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hans Kristian Amundsen (58), Arbeiderpartiets sekretariatsleder på Stortinget, meldte i ettermiddag at han går av. Hovedårsaken er strid med partisekretær Kjersti Stenseng - i tillegg har Ap-politikere på Stortinget og i sentralstyret den siste tida uttrykt sin kraftige misnøye.

I kveld erklærer imidlertid Ingunn Yssen, Ap-stortingsgruppas klubbleder, sin fulle støtte til den avtroppende sekretariatslederen.

- Det er trist at Hans Kristian Amundsen slutter. Jeg vil på vegne av de ansatte spesielt takke ham - og personalsjef [Ann-Cathrin] Becken - for deres innsats for varslerne, skriver Yssen i en SMS til Dagbladet.

- Har stått opp

Og videre:

- De har stått støtt på deres [varslernes] side og gjort alt for å ivareta deres trygghet. I tillegg har Amundsen stått opp for de ansatte mot urimelige beskyldninger om lekkasjer og illojalitet. Han har vist oss hva en god leder betyr når det er urolige tider.

Ap-politikere Dagbladet har snakket med, mistenker at Amundsen har vært innblandet i en maktkamp i kjølvannet av varslersaken mot tidligere nestleder Trond Giske, og sier han har kjørt et sololøp som skader partiet. Yssen stiller seg altså ikke bak et slikt syn.

- Fastlåst situasjon

Amundsen selv grunngir sin plutselige avgang i et lengre brev som han har sendt til sentrale partimedlemmer samt deler av pressen.

«Jeg slutter i Arbeiderpartiet for å løse opp i en fastlåst situasjon mellom partisekretær Kjersti Stenseng og meg (...) Det er ikke mulig å se for seg at vi kommer ordentlig videre hvis partisekretæren og jeg ikke kan være på de samme møtene», skriver 58-åringen.

- Jeg vil bidra til at vi som parti finner sammen igjen etter altfor mye oppmerksomhet rundt det som splitter, sier Amundsen til Dagbladet.

Han sier han nå vil vie tida si til å «skrive, tenke og snakke».

- Det gleder jeg meg skikkelig til, sier han.

Amundsen fratrer formelt i morgen. Rådgiver Snorre Wikstrøm rykker opp og overtar midlertidig hans plass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!