Yssen: - Vallas ansvar at hun må gå

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ingunn Yssen holdt i ettermiddag en svært kort pressebriefing i lokalene til sin advokat Ingeborg Moen Borgerud. 

De to ville ikke kommentere granskingsrapporten de har brukt hele dagen på å sette seg inn i, før den ble offentliggjort hos LO i Folkets Hus i ettermiddag.

Det var en glad og lettet Ingunn Yssen som til slutt kom ut fra tv-rommet der hun og advokaten har fulgt utviklingen og lest rapporten.

- Jeg er veldig glad for at utvalget mener at det ikke var galt av meg å gå ut og varsle denne saken, og jeg er selvfølgelig glad for innholdet i rapporten, sier kvinnen som startet hele prosessen da hun gikk ut i VG med oppsigelsesbrevet sitt 11. januar i år.

At hennes oppsigelse og varsling om arbeidsforholdene i LO til slutt førte til at Valla i dag trakk seg som LO-leder plager henne ikke.

- At dette resulterer i at Valla går - det må hun ta ansvar for selv, sier Yssen, som understreker at det viktigste for henne var å bli trodd.

Vallas lederstil har vært et tema i LO også før Yssen sto fram.

- Jeg villle fortelle om Vallas lederstil, sier Yssen, som ikke har kommentar til Vallas angrep på granskningsgruppens arbeid i dagens avskjedstale.

Foto: Bjørn Langsem
Foto: Bjørn Langsem Vis mer
YSSEN I MORGES: I morges reiste Ingunn Yssen tidlig inn til Oslo for å følge utviklingen i granskningrapporten og samtale med sin advokat.