Ytringsfrihetspris etter hendelsen i Sofienbergparken

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sykepleier Ragnhild Storstein Spilker har fått Prisen til fremme av ytringsfriheten innen psykisk helsevern fordi hun etter den tragiske hendelsen i Sofienbergparken i Oslo gikk ut i media.

Prisen deles ut av Stiftelsen til fremme av ytringsfriheten innen psykisk helsevern og går til en person, institusjon eller organisasjon som har utmerket seg gjennom sitt arbeid med å benytte retten til fri ytring. I år gikk prisen til Ragnhild Storstein Spilker, som har vist mot og styrke til å si i fra om den uverdige behandlingen Ali Farah ble utsatt for i Sofienbergparken i august. Storstein Spilker var en av tilskuerne som så hvordan Ali Farah ble behandlet.

Personer med minoritetsbakgrunn, med rusproblemer eller psykiatriske diagnoser stiller bakerst i køen,” uttalte hun etterpå. I et innlegg i Dagbladet 18. august fortalte hun at forskjellsbehandling forekommer ofte, og ikke bare hos ambulansetjenesten, AMK og Oslo legevakt, men i hele helse- og omsorgssektoren. \\"Det skjer hver dag og handler om forutinntatte oppfatninger, oppgitte blikk og gester, språkbruk, mangelfull informasjon, maktmisbruk, feilprioriteringer, tilgang til helsetjenester og dårlig eller manglende medisinsk behandling.

Prisen ble delt ut på siste dag av konferansen \'Hvis vi kunne starte på nytt...\', som ble avsluttet på Hamar fredag. Konferansen var arrangert av Mental Helse, Rådet for psykisk helse og Sosial- og helsedirektoratet.

\'Jeg er overveldet, ydmyk og glad\', sier Ragnhild Storstein Spilker.<br />