ENDA TØFFERE OLJETIDER:  Rolls-Royce skal innen høsten fjeren 150 jobber i Norge og 400 på verdensbasis. Illustrasjonsfoto: Rui Vieira, NTB Scanpix.
ENDA TØFFERE OLJETIDER: Rolls-Royce skal innen høsten fjeren 150 jobber i Norge og 400 på verdensbasis. Illustrasjonsfoto: Rui Vieira, NTB Scanpix.Vis mer

Ytterligere 150 oljejobber forsvinner

Hos Rolls-Royce Marine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

150 ansatte mister jobben i Rolls-Royce Marine i Norge, melder NRK.

Selskapet har blant annet stor virksomhet i Ulsteinvik knyttet opp mot oljeindustrien.

Før denne nedskjæringen er det om lag 2 000 ansatte igjen i Norge i den maritime divisjonen til Rolls-Royce, etter at konsernet kuttet 300 stillinger i Norge i fjor.

Rolls-Royce i Norge, som har olje- og gassvirksomhet som levebrød, er spredt på flere steder i Møre og Romsdal og i Hordaland.

- De ansatte ble orientert på et allmøte i dag. Mange er ledere og administrativt ansatte, opplyser kommunikasjonsdirektør Annette Bonnevie Wollebæk til NRK.

- Vi skal nå gjennom en drøftelsesprosess med fagforeningene om hvor jobbene må kuttes, opplyser kommunikasjonsdirektøren.

Ifølge Sunnmørsposten kommer oppsigelsene senest i tredje kvartal i år. For selskapet globalt dreier det seg i denne omgang om 400 oppsigelser. I fjor reduserte Rolls-Royce staben med 600 ansatte på verdensbasis på grunn av negangstidene i offshorebransjen.