Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ytterligere 500 kan miste jobben i Statoil

Kan gå mot ny nedbemanning, ifølge Stavanger Aftenblad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I juni i fjor ble det klart at Statoil skal kutte inntil 1.500 fast ansatte og 525 konsulenter innen utgangen av 2016.

I februar varslet selskapet at kuttmålet, som inkluderer både driftsutgifter og investeringer, trappes opp med 50 prosent fra 2016.

Selv avviser selskapet at dette vil øke stillingskuttene i år, men det skal likevel ha blitt foreløpig vurdert at den nye gjennomgangen kan innebære 400 til 500 nye, framtidige stillingskutt, skriver Stavanger Aftenblad.

Industri Energi venter at nedbemanning på sokkelen vil kunne skje gjennom pensjoner.

Antallet varsler om mulige oppsigelser og permitteringer er fortsatt høyt. I mars mottok Nav 4.400 varsler, 1.400 flere enn for ett år siden. Hittil i år har Nav mottatt 14.700 varsler om mulige oppsigelser og permitteringer. På samme tid i fjor var tallet 10.000.

- Den store mengden varsler vi mottar, bekrefter at vi må regne med en fortsatt vekst i arbeidsledigheten, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng, i en pressemelding.

Det er fortsatt Rogaland som er mest utsatt, med varsler om oppsigelser og permitteringer for over 1-200 personer i mars.

Det er det laveste antallet siden august i fjor, men likevel over 200 flere enn på samme tid i 2015. Det er kun bedrifter som planlegger å si opp eller permittere minst 10 ansatte som må varsle Nav på forhånd.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart