Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ytterligere 600 mister jobben i Aker Solutions

Varsler nye nedbemanninger.

KUTTER STILLINGER: 600 personer mister jobben i Aker Solutions i en ny runde med nedbemanninger. Bildet viser Aker Solutions lokaler på Fornebu.  Foto: Jacques Hvistendahl/dagbladet
KUTTER STILLINGER: 600 personer mister jobben i Aker Solutions i en ny runde med nedbemanninger. Bildet viser Aker Solutions lokaler på Fornebu. Foto: Jacques Hvistendahl/dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ytterligere 600 personer mister jobben i Aker Solutions. Nedbemanningen skal skje innenfor forretningsområdet subsea, melder Offshore.no.

Etter det nettstedet erfarer må mellom 100 og 150 gå ved selskapets avdeling på Ågotnes. Det skal også kuttes ved Fornebu, Tranby og i Moss.

- Dette er tøffe, men nødvendige tiltak for å styrke vår konkurranseevne i en utfordrende tid for vår industri, sier Aker Solutions-topp Per Harald Kongelf i en pressmelding.

Kuttene kommer etter at selskapet kuttet 1 000 stillinger i det samme området i 2015. Mer enn halvparten av disse stillingene var i Norge, opplyser selskapet.

- Vi jobber proaktivt med å videreutvikle våre styrker i subsea-virksomheten, hvor vår kompetanse, teknologi og sterke kundeforhold plasserer oss i en optimal posisjon til å fange opp mulighetene som kommer når markedet bedrer seg, sier Alan Brunnen i Aker Solutions. 

Selskapet har rundt 15 000 ansatte i rundt 20 land over hele verden. Omlag 7 000 av disse jobber i subsea-delen. 

Saken oppdateres.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
503 Service Unavailable