Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ytterligere en person pågrepet etter terrorangrepet i Stockholm

Mistenkes for å ha vært innblandet.

PÅGRIPELSE: Ytterligere én person er pågrepet etter terrorangrepet i Stockholm. Vedkommende mistenkes for å ha vært innblandet i lastebilangrepet mot fotgjengere i Drottninggatan fredag 7. april. Foto: AFP Photo / Odd Andersen
PÅGRIPELSE: Ytterligere én person er pågrepet etter terrorangrepet i Stockholm. Vedkommende mistenkes for å ha vært innblandet i lastebilangrepet mot fotgjengere i Drottninggatan fredag 7. april. Foto: AFP Photo / Odd Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ytterligere én person er pågrepet etter terrorangrepet i Stockholm. Vedkommende mistenkes for å ha vært innblandet i lastebilangrepet mot fotgjengere i Drottninggatan fredag 7. april.

Det melder svenske Expressen.

De viser til en pressemelding fra det svenske politiet hvor det heter at personen ble pågrepet søndag.

Det var det svenske politiet og Säpo, det svenske PST, som sammen pågrep personen «etter at en stor mengde av etterforskningsmaterialet ble gjennomgått», heter det i pressemeldingen, ifølge Expressen.

PANIKK: Dagbladet møtte en preget Niclas Carling, to døgn etter den verste dagen i hans liv. 32-åringen forteller om de traumatiske sekundene, minuttene og timene. Reporter: Jesper Nordahl Finsveen / Foto: Christian Roth Christensen / Klipp: Anna Näumann Vis mer

Nøyaktig hvordan personen skal ha vært innblandet i angrepet, går ikke politiet ut med i pressemeldingen.

Expressen melder imidlertid at den pågrepne er en mann hvis etternavn kan kobles til tsjetsjenske terrorangrep. Politiet ønsker ikke å kommentere denne opplysningen.

39-åring erkjenner angrepet

Det var den 39 år gamle usbekeren Rakhmat Akilov som førte lastebilen ned Drottninggatan i Stockholm sentrum og drepte fire personer.

39-åringen ble varetektsfengslet tirsdag for to uker siden og erkjente under fengslingen at han kjørte inn i folkemengden etter å ha kapret den aktuelle lastebilen.

Den dødelige ferden fra øverst i Drottninggatan endte da han med vilje krasjet inn i Åhléns City, et kjøpesenter. I lastebilen fant svensk politi en hjemmelaget sprengladning.

Skulle vært utvist

Akilov fikk seint i desember i fjor et endelig avslag på sin asylsøknad og ble vedtatt utvist fra Sverige. Han fikk fire uker på seg til å forlate landet, men forsvant istedenfor.

I tida før angrepet skal Akilov ha oppholdet seg i en leilighet Vårberg, en liten kommune en 20 minutters kjøretur utenfor Stockholm sentrum. På adressen bodde det flere andre personer, og ifølge naboer Dagbladet snakket med skal leiligheten ha vært en utleieleilighet.

De samme naboene skal imidlertid ikke ha reagert på noen av personene som oppholdte seg i leiligheten, og fortalte Dagbladet at de aldri hadde opplevd noe bråk eller støy fra den aktuelle leiligheten.

Akilov var imidlertid ikke registrert på denne adressen. Hans registrerte bosted var «lånte» han av en usbekisk kvinne på hennes adresse.

Akilov var én av i alt 12 000 personer svenske myndigheter har vedtatt utvist, men ikke har oversikt over.