Ytterligere en person pågrepet for Manglerud-drapet

Dermed er to personer pågrepet i dag.

TO PÅGREPET: To menn er i dag pågrepet for Manglerud-drapet. Mannen på det innfelte bildet ble pågrepet først i dag, og har tidligere vært inne til avhør i saken. Foto: Harald S. Klungtveit / Dagbladet
TO PÅGREPET: To menn er i dag pågrepet for Manglerud-drapet. Mannen på det innfelte bildet ble pågrepet først i dag, og har tidligere vært inne til avhør i saken. Foto: Harald S. Klungtveit / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under en pressekonferanse tidligere i kveld opplyste politiet at en mann er pågrepet og siktet for forsettelig drap eller medvirkning til drap på Mohhamad Arshad (52).

- Vi har pågrepet ytterligere en person i kveld. Vi vil foreløpig ikke gå ut med flere opplysninger om denne pågripelsen, sier Metlid

Arshad ble natt til lørdag 28. september overfalt like ved sitt hjem på Manglerud i Oslo, og døde senere av skadene.

52-åringen var på vei hjem fra jobben på Waldemars Café på St. Hanshaugen da han ble angrepet, og skal i forkant ha ringt kona for å si fra om at han var hjemme om en halvtime.

Flere siktet Mannen som ble pågrepet først torsdag har en sentral rolle i gjengmiljøet Furuset Bad Boys. 30-åringen får i kveld bistand fra advokatfirmaet Elden.

- Vi vet at vår klient tidligere har vært i vitneavhør og samarbeider med politiet. Han har nektet kunnskap om saken, og vi er ikke kjent med hva som skal ha endret hans status nå. Vi deltar i avhør utover natten om nødvendig, sier John Christian Elden til Dagbladet.
Han vil ikke kommentere hvorvidt 30-åringen har oppgitt å ha alibi for drapsnatta.

- Av hensyn til etterforskningen til hans gunst, kan jeg ikke kommentere hvor han var før politiet har fått de nødvendige bekreftelser om mulig, sier Elden
Tidligere domfelt 30-åringen har tidligere oppgitt at han har jobbet som kokk på restaurant og skadebegrenser i forsikringsbransjen. Politiet mener mannen er multikriminell og at han er kjent for å være voldelig og ha tilgang på våpen.

Den nå drapssiktede mannen er domfelt en rekke ganger for blant annet grov vold, trusler, grovt ran, våpenlovbrudd, vold mot offentlig tjenestemann, fyllekjøring, biltyverier og annen vinningskriminalitet.

Så seint som i november i fjor ble 30-åringen dømt for vold - til fengsel i ett år og to måneder, etter at han gikk løs på en nabo med et belte i november 2011. Voldsepisoden skjedde i prøvetida etter at han hadde blitt løslatt på prøve snaue tre måneder tidligere.

Politiet opplyste på pressekonferanse at flere andre er siktet i saken, og det brukes nå store ressurser på å få tak i disse mennene.

Dømt for ran og biltyverier Den andre pågrepne er en 28 år gammel mann som også er regnet som en del av Furuset Bad boys.

Også 28-åringen er straffedømt flere ganger, og ble så seint som i mai i år dømt til 120 dager fengsel for innbrudd og narkotikabesittelse. Han er tidligere dømt for blant annet ran og biltyverier.

I november i fjor ble han etter det Dagbladet forstår pågrepet i en større narkotikasak i Østfold.

DREPT: Mohammad Arshad (52) ble overfalt og døde senere av skadene natt til 28. september. Foto: Olav Olsen / Aftenposten / NTB Scanpix
DREPT: Mohammad Arshad (52) ble overfalt og døde senere av skadene natt til 28. september. Foto: Olav Olsen / Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer