Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ytterligere ett familiemedlem ble pågrepet i babydrapssak

10 uker gammel gutt døde av skader politiet mener foreldrene påførte ham.

UNDER FENGSLINGSMØTET: Arne Gunnar Aas forsvarer barnefaren, mens Bjørn Rudjord forsvarer moren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
UNDER FENGSLINGSMØTET: Arne Gunnar Aas forsvarer barnefaren, mens Bjørn Rudjord forsvarer moren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da et foreldrepar på 29 og 30 år ble pågrepet og siktet for drap på sin ti uker gamle sønn i Oslo før jul i fjor, ble også et familiemedlem av en av de to pågrepet.

Det får Dagbladet bekreftet av politiadvokat Kari Kirkhorn.

Politiet pågrep det de omtaler som en voksen mannsperson. Han er siktet for legemsbeskadigelse eller medvirkning til legemsbeskadigelse.

- I samme leilighet Foreldrene er siktet for drap eller medvirkning til drap.

- Det bor et familiemedlem i samme leilighet, og siden vi legger til grunn at det har skjedd der, så har han blitt avhørt som siktet i saken. Det er fordi det er en felles bolig og blant annet fordi det ble tatt beslag, sier politiadvokat Kirkhorn til Dagbladet mandag.

Hun opplyser at mannen ikke er varetektsfengslet.

Det var i desember i fjor, at moren (30) og faren (29) tok med sin alvorlig skadde guttebaby til Akershus universitetssykehus (Ahus). Skaden var så alvorlig at Ahus sendte gutten videre til eksperter på Rikshospitalet.

Men guttens liv sto ikke til å redde. Den 20. desember i fjor døde han.

Da var foreldreparet og den tredje personen allerede pågrepet og avhørt. Det ble de 17. desember, etter at Ahus sendte en bekymringsmelding til politiet i foreldrenes hjemkommune Oslo.

- Skadd flere ganger Den lille gutten hadde da han døde blitt påført flere skader ved flere anledninger, ifølge politiets teori, forklarer Kirkhorn.

- Men jeg kan ikke utdype, sier hun.

På lørdag ble guttens foreldre varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll.

Familiemedlemmet er siktet, men ikke varetektsfengslet.

- Han får status som siktet fordi vi har brukt tvangsmidler som beslag mot leiligheten hans. Han gis også rettigheter i avhør fordi han er siktet, sier hun.

Mannen er over 18 år, men politiadvokaten vil ikke si noe mer om ham.  Han har ikke forsvarer i saken.

- Han er en voksenperson, sier Kirkhorn.

- Fortvilet Både mor og far nekter straffskyld i saken.

- Moren er veldig fortvilet, og er sterkt preget av saken og utvidelsen av siktelsen, sa hennes advokat Bjørn Rudjord til Dagbladet på lørdag, da moren ble varetektsfengslet.

Heller ikke faren kan forklare sønnens dødsfall, opplyser mannens forsvarer.

- Politiet har spurt ham om hvordan skadene kan ha oppstått, og han har ingen forklaring til det. Han sier at han selv ikke har gjort det, og at han ikke har noen grunn til å tro at mor har gjort det, sa advokat Arne Gunnar Aas til Dagbladet lørdag.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!