Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ytterligere én død etter coronasmitte i Norge

Ytterligere én eldre person er død etter coronasmitte Norge, bekrefter Oslo universitetssykehus.

CORONAVIRUSET: En tredje person er bekreftet omkommet som følge av viruset. Video: Dagbladet TV Vis mer

- Natt til lørdag døde en eldre pasient med Covid-19-sykdom som var innlagt ved Oslo universitetssykehus, skriver sykehuset på Twitter.

Dødsfallet er dermed det andre coronadødsfallet i landet, begge har vært pasienter ved OUS.

Dagbladet har vært i kontakt med sykehuset, som av personvernhensyn ikke vil gi ytterligere informasjon vedrørende den avdøde.

Det var på Dagsrevyen torsdag kveld at statsminister Erna Solberg kunne meddele at det første coronadødsfallet hadde inntruffet Norge. Hun ble kjent med dødsfallet samme kveld.

- Vi er i en helt spesiell situasjon. Vi har ikke noen gang i ikke-krigstid hatt denne typen strenge inngripende tiltak som vi har i dag, sa hun.

- I tillegg har vi nå i kveld fått vite at det første dødsfallet har skjedd på grunn av coronaviruset i Norge. Det er et eldre menneske som har vært syk, som da har dødd, la statsministeren til.

- Vi står sammen

- Mine tanker går til de etterlatte, sa statsministeren til Dagbladet torsdag.

- Dette viser hvorfor det er helt avgjørende at alle landets innbyggere nå deltar i en dugnad for å bremse smitten. Det skal vi gjøre i solidaritet med eldre mennesker, kronisk syke og andre som er spesielt utsatt for å utvikle alvorlig sykdom som følge av coronaviruset.

Helsemyndighetene kom nemlig tidligere torsdag med nye, strenge tiltak for å stanse den pågående coronasmitten i Norge, blant dem var:

  • Alle barnehager, ungdomsskoler, videregående skoler og utdanningsinstitusjoner stenges
  • Alle som har vært i utlandet må holde seg hjemme i karantene. Alle fritidsreiser frarådes. Helsepersonell får ikke lov til å reise utenlands
  • Det er forbudt med kultur- og idrettsarrangementer og organisert idretts både innen- og utendørs
  • Alle treningssentre, svømmehaller og badeland stenges
STATSMINISTERENS KONTOR: Regjeringen legger frem sine coronatiltak. Video: Dagbladet TV Vis mer

- Må forvente dødsfall i Norge

Helseminister Bent Høie møtte også pressen for en orientering om coronaviruset onsdag ettermiddag.

- Vi vet at mange er bekymret og har mange spørsmål, sa han, og lovet at de skulle øke kapasiteten på informasjonstelefonene.

- Vi er nå med på en dugnad som redder liv, sa helseministeren.

Direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet (FHI) var også til stede. Hun sa at Norge må forberede seg på dødsfall, og at FHI forventer en skarp økning i antall smittede.

- Det er fordi det har vi sett i andre land med utbredt smitte, sa hun til Dagbladet.

Antall bekreftet virussmittede i Norge har det siste døgnet steget med 157. Dermed er 907 personer i Norge bekreftet smittet av coronaviruset, ifølge FHI.

Hele Norges coronakart