DRAP PÅ GRØNLAND: En mann ble funnet drept i parkeringshuset ved Grønlands torg natt til tirsdag 17. juni. Nå har politiet pågrepet ytterligere en mann for drap eller medvirkning til drap. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
DRAP PÅ GRØNLAND: En mann ble funnet drept i parkeringshuset ved Grønlands torg natt til tirsdag 17. juni. Nå har politiet pågrepet ytterligere en mann for drap eller medvirkning til drap. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Ytterligere én pågrepet for drap i Oslo

Det opplyser politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Ytterligere en mann er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap i et garasjeanlegg i Oslo tidligere i sommer, opplyser politiet.

Mannen framstilles onsdag ettermiddag for varetektsfengsling, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Det var 17. juni i år at en 44-årig norsk-vietnamesisk mann ble funnet drept i et parkeringshus under Grønland Torg i Oslo. Fra før er én kvinne og tre menn siktet i saken.

Både en bil med den drepte og en bil som ble funnet utbrent på en parkeringsplass utenfor et kjøpesenter på Kløfta, er undersøkt av politiet.

44-åringen er tidligere frifunnet for drapsforsøk på en 39 år gammel norsk-vietnameser. En 37 år gammel mann fra Stavanger var først siktet for etterfølgende bistand i saken, men siktelsen mot ham er utvidet til drap eller medvirkning til drap.

- Ble advart 44-åringen skal i dagene før drapet ha blitt advart om at noe kunne skje ham, og at han måtte være på vakt. Advarselen skal være knyttet opp mot miljøet rundt en mann i 30-årene som drapsofferet i fjor vinter ble frikjent for å ha forsøkt å drepe.

Bilen der drapsofferet satt er sentral når det gjelder den tekniske etterforskningen, ifølge politiet - det samme gjelder bilen som ble funnet utbrent på en parkeringsplass utenfor kjøpesenteret Romerikssenteret på Kløfta tirsdag kveld.

Tre kvinner og tre menn skal ha forsøkt å rømme landet i bilen.

Videobilder Politiet har vitneopplysninger fra det aktuelle tidsrommet, men er fortsatt interessert i observasjoner knyttet til parkeringshuset.

Grete Lien Metlid, seksjonssjef for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt, bekreftet overfor Dagbladet på tirsdag at politiet har hentet ut filer fra overvåkingskameraene i parkeringshuset.

UTBRENT: Bilen der drapsofferet satt er sentral når det gjelder den tekniske etterforskningen, ifølge politiet - det samme gjelder bilen som ble funnet utbrent på en parkeringsplass utenfor kjøpesenteret Romerikssenteret på Kløfta tirsdag kveld. Foto: Remi Presttun
UTBRENT: Bilen der drapsofferet satt er sentral når det gjelder den tekniske etterforskningen, ifølge politiet - det samme gjelder bilen som ble funnet utbrent på en parkeringsplass utenfor kjøpesenteret Romerikssenteret på Kløfta tirsdag kveld. Foto: Remi Presttun Vis mer