Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapsforsøk i Oslo 17. mai

Ytterligere én pågrepet for drapsforsøk 17. mai

Politiet tror de tre pågrepne kjenner hverandre fra før, og at fornærmede var et tilfeldig offer.

KNIVSTIKKING: En mann ble på kvelden 17. mai påført stikkskader i magen, på Egertorget. Politiet har nå pågrepet tre personer som er siktet for drapsforsøk. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KNIVSTIKKING: En mann ble på kvelden 17. mai påført stikkskader i magen, på Egertorget. Politiet har nå pågrepet tre personer som er siktet for drapsforsøk. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Politiet har pågrepet ytterligere én person i forbindelse med at en mann ble påført stikkskader i magen på Egertorget i Oslo 17. mai.

Vedkommende, en mann i midten av 20-årene, er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette, opplyser Anne Alræk Solem, sjef for seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo, overfor Dagbladet.

Mannen ble pågrepet rett før midnatt i natt, er norsk statsborger og kjent for politiet fra før.

Totalt er nå tre personer pågrepet og siktet i forbindelse med drapsforsøket, og Solem sier at politiet har grunn til å tro at de tre kjenner hverandre.

Politiet vil i løpet av dagen gjennomføre avhør av alle tre, opplyser Solem.

- Vi er helt i startfasen av etterforskningen, så det er sentralt for oss å høre med de tre kan si noe om hvilken rolle de har hatt i hendelsen, sier hun.

Fornærmede i saken er en 27 år gammel mann. Han er alvorlig skadd, men utenfor livsfare, ifølge Solem.

- Slik saken står nå mener vi at fornærmede var et tilfeldig offer, sier hun.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 21.57 på nasjonaldagen fra en melder. Det var vitner til hendelsen, og politiet har allerede gjennomført flere vitneavhør. De har også sikret seg videoopptak fra overvåkingskamera i området.

Det er ikke kjent hvordan de tre pågrepne personene stiller seg til siktelsene. De har fått oppnevnt forsvarere.

Dagbladet følger saken

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling