Ytterligere svekket

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hydros kommunikasjonsdirektør, Cecilie Ditlev-Simonsen, måtte onsdag gå fra sin stilling etter avsløringen av at hun, i likhet med sin far og sin bror, hadde skjult penger på en hemmelig konto i Sveits. Hun får lønn i oppsigelsestida og en garanti om 11 måneders etterlønn med fradrag for eventuell annen skattepliktig inntekt, en sluttpakke som gir henne inntil 2,7 millioner kroner. Mange synes det er i overkant godt betalt for skatteunndragelse, selv om den formelt sett er foreldet.

Hydros første reaksjon på Ditlev-Simonsens hemmelige Sveits-konto var at dette gjaldt en privat skiftesak som var selskapet uvedkommende, og at den derfor ikke ville få noen konsekvenser for hennes stilling. Hun fikk velferdspermisjon med full lønn. Dette utløste kraftige reaksjoner fra flere hold, bl.a. LO i Hydro som forlangte at Ditlev-Simonsen måtte gå. Reitens posisjon er sterkt svekket etter opsjonsbråket i sommer, og han innså etter sterkt press at han ikke kunne opprettholde sin støtte til Ditlev-Simonsen. .

Dårlige nyheter kommer sjelden alene. Samtidig med Ditlev-Simonsens avgang tar tidligere Telenor-sjef Tormod Hermansen et flengende oppgjør med strategien Reiten har fulgt som konsernsjef i Hydro. I en artikkel i tidsskriftet Samtiden skriver Hermansen, som fortsatt regnes blant tungvekterne i norsk næringsliv, at Reiten, med sin prioritering av å øke aksjekursen og eiernes verdier, er blitt et symbol for den grådighetskulturen som kjennetegner aksjemarkedet.

Det ble umulig for Hydro å la Ditlev-Simonsen fortsette som selskapets kommunikasjonsdirektør. Sluttpakken hun får med seg er ikke egnet til å overraske, men den viser igjen hvor stor avstand det er mellom Jørgen hattemaker og Hydro-toppene. Hennes avgang har ikke styrket verken selskapets eller konsernsjefens omdømme.

Ytterligere svekket