Ytterligere to arbeidere for Telenor døde på jobb

To arbeidere omkom da de skulle henge opp en reklametavle for Telenor-eide Grameenphone i Bangladesh.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ytterligere to arbeidere døde da de skulle henge opp en reklametavle for Telenor-eide Grameenphone i Bangladesh.

De to arbeiderne skulle fullføre arbeidet med en reklametavle for Grameenphone da de kom nær det elektriske anlegget i forrige måned. Begge døde da de mistet festet på ti meters høyde og falt, skriver Dagens Næringsliv.

Ledelsen i Telenor var ikke kjent med disse to dødsfallene da avisen tok kontakt mandag. Senere bekreftet informasjonssjef Ingrid Schiefloe ulykken.

- Selv om vi først ble kjent med dette mandag, har ledelsen i Grameenphone vært kjent med dette. Det var underleverandøren selv som fulgte rutinene og varslet ledelsen, sier hun.

De to arbeiderne jobbet for et reklamebyrå som jobbet for Grameenphone. De ramlet ned og ble liggende foran en møbelbutikk i nærmere en time, før likene ble hentet av politiet.

Med disse to dødsfallene er det kjent at til sammen sju personer har dødd i forbindelse med arbeid hos Telenors underleverandører i Bangladesh og Ungarn.

Professor Alexander Cappelen, som leder Senter for etikk ved Norges Handelshøyskole (NHH), er overrasket over hvor liten kontroll Telenor-ledelsen har med forholdene i datterselskapene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer