YTTERLIGER SIKTET: Til samemn åtte personer er nå formelt siktet i korrupsjonssaken i busselskapet Unibuss. 
Foto: Krister Sørbø / Scanpix
YTTERLIGER SIKTET: Til samemn åtte personer er nå formelt siktet i korrupsjonssaken i busselskapet Unibuss. Foto: Krister Sørbø / ScanpixVis mer

Ytterligere to siktet i Unibuss-saken

Politiet frykter at involverte i Unibuss-saken forsøker å skjule spor og dekke over for hverandre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ytterligere to er siktet i Unibuss-saken. Dermed er til sammen åtte personer nå formelt siktet i korrupsjonssaken i busselskapet Unibuss, blant dem selskapets administrerende direktør.

Politiet er svært sparsommelige med opplysninger om de to nye som er siktet, men Dagens Næringsliv får opplyst at de to ennå ikke er klar over den alvorlige siktelsen mot dem.

Politiadvokat Asbjørg Lykkjen ved finans- og miljøkrimseksjonen ved Oslo politidistrikt sier til avisen at de er forberedt på at involverte personer vil kunne forsøke å dekke over for hverandre.

- Mistanker om korrupsjon er ofte et område som er vanskelig å avdekke. Man har kanskje avtaler som ikke nødvendigvis materialiserer seg på måter som gjør at vi kan spore det opp i etterkant, og der vil man gjerne forsøke å beskytte hverandre på best mulig måte, sier Lykkjen.

Politiet er forsiktige med å gå ut med detaljerte opplysninger.

- Vi har ikke helt oversikt over hvem som er involvert og på hvilken måte, og er nødt til å holde kortene tett til brystet på grunn av bevisforspillelsesfare, sier Lykkjen til avisen.

Det var i midten av september at politiet pågrep tre personer og siktet dem for korrupsjon i tilknytning til Unibuss, som er Oslos kommunale busselskap.

Unibuss' styreleder, Cato Hellesjø, gikk selv til politiet med saken. Det skjedde på bakgrunn av interne undersøkelser gjennomført i kjølvannet av at selskapet fikk et tips fra Tyskland for omkring fem uker siden.

(NTB)