Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Asker-drapet:

Ytterligere tre personer pågrepet etter Asker-drapet

31-åring drept.

TRE NYE PÅGRIPELSER: Krimteknikere fjerner en dørmatte fra inngangen til huset som var åstedet for drapet i Asker søndag. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
TRE NYE PÅGRIPELSER: Krimteknikere fjerner en dørmatte fra inngangen til huset som var åstedet for drapet i Asker søndag. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ytterligere tre personer er pågrepet etter at en 31 år gammel mann ble funnet drept i Asker søndag kveld, melder Budstikka.

To personer er fra før pågrepet.

- To menn ble pågrepet tirsdag kveld, mens en tredje mann ble pågrepet onsdag. De er siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til dette, sier politiinspektør og leder ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid til Budstikka.

Hun sier også at det er en relasjon mellom de fem som nå er siktet i saken.

MC-leder

Blant de som ble pågrepet i går er en mann i slutten av 30-åra, som er Europa-leder for en MC-klubb.

- Vi satt i avhør fram til midnatt i går. Min klient har gitt en grundig forklaring, og han erkjenner ikke straffskyld, sier mannens advokat, Barth-Hofstad til Dagbladet.

- Har din klient sagt noe om han har relasjon til de andre pågrepne - eller til avdøde?

- Jeg ønsker ikke å kommentere dette ytterligere nå, da jeg tror det er viktig å avvente til politiet har samlet trådene, sier advokaten.

Ifølge VG skal flere av de pågrepne være sentrale personer i MC-klubben Rock Machine. Også den avdøde 31-åringen skal tidligere ha hatt en tilknytning til klubben, men dette ligger noe tilbake i tid, skriver avisa.

Varetektfengsling

PRESSEKONFERANSE: Få minutter etter at den første pressekonferansen ved Oslo Politihus ble avsluttet vendte leder for voldsavsnittet i Oslo, Grete Lien Metlid tilbake med ny informasjon. To personer hadde meldt seg i løpet av pressekonferansen. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål her, og vi har verken konkludert med motiv eller bakenforliggende årsak. Vi holder også mulighetene åpne for at det kan være flere involvert, sa Metlid til Dagbladet i går.

De to mennene som ble pågrepet mandag er 27 og 33 år gamle. De er begge berammet varetektsfengslet i dag. Begge samtykker til fengsling, melder NTB.

Ifølge Dagbladets opplysninger vil fengslingsmøtet foregå som en såkalt kontorforretning, det vil si at ingen av partene møter i retten.

De to mennene er siktet for å ha drept en 31 år gammel norsk-iraner som ble funnet død i sin egen bolig på Vettre i Asker søndag kveld.

Politiet har uttalt at funn og observasjoner på stedet gjorde at de konkluderte med at de hadde med en drapssak å gjøre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling