Yu-Hsiu (41) fikk livstid for drap på sine tre barn

Finsk familiedrama i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 41 år gammel kvinne ble i dag dømt til fengsel på livstid av en finsk domstol, for å ha drept sine tre barn, melder en rekke finske medier, deriblant Iltalehti.fi.

Yu-Hsiu Fu gjennomgikk en bitter skilsmisse og barnefordelingssak på tidspunktet da drapet skjedde i august i fjor.

Kvinnen, som opprinnelig er fra Taiwan, forsøkte å ta sitt eget liv rett etter, men ble reddet.

Overlagt drap

Retten i Esbo la vekt på at drapene, som fant sted i en leilighet i Södrik den 6. august 2007 var nøye planlagt.

Allerede i mai 2007 fikk kvinnen tak i sovemedisiner, som skulle brukes til å ta livet av hennes åtte år gamle tvillingdøtre og den ett år gamle sønnen.

- Tre måneder senere, gjennomførte hun planen ved å blande sovemedisinene med melk og sukker tidligere på dagen. På kvelden ga hun blandingen til barna, står det å lese i dommen, ifølge Hufvudstadsbladet.fi.

Rettmedisinere har konkludert med at hun så kvalte barna.

MISTET OMSORGEN FOR BARNA: Etter en bitter skilsmisse, mistet den taiwanske kvinnen Yu-Hsiu Fu (41) omsorg for sine to eldste døtre. Kvinnens advokat hevder at den vanskelig livssituasjon gjorde at 41-åringen ikke så annen utvei enn å ta livet av barna og seg selv. Foto: Pasi Liesimaa/Iltalehti
MISTET OMSORGEN FOR BARNA: Etter en bitter skilsmisse, mistet den taiwanske kvinnen Yu-Hsiu Fu (41) omsorg for sine to eldste døtre. Kvinnens advokat hevder at den vanskelig livssituasjon gjorde at 41-åringen ikke så annen utvei enn å ta livet av barna og seg selv. Foto: Pasi Liesimaa/Iltalehti Vis mer

- Ugjerningen skjedde etter mye overveielse og bør betraktes som ekstra rått, ettersom de to eldste barna, de åtte år gamle tvillingjentene, var våkne og innså hva som skjedde.

Utstøtt av familien

Dommerpanelet utviste forståelse for at kvinnen befant seg i en vanskelig situasjon Dette blir likevel ikke betraktet som formidlende omstendigheter.

- Når mannen fikk omsorg for de to jentene og bodde et annet sted, mistet moren hele sitt nettverk, framholder tingretten.

Mannens familie i Finland ønsket ikke å ha kontakt med kvinnen.

Hun fikk heller ingen støtte hos sin taiwanske slekt, som anså at hun hadde tapt ansikt på grunn av skilsmissen.

- Moren kunne ikke språket, var i et helt fremmed miljø og anså seg selv diskriminert av omgivelsene og myndighetene. Derfor så hun ingen annen utvei enn å ta livet av barna og seg selv, skriver tingretten.

Må betale erstatning

Yu-Hsiu (41) fikk livstid for drap på sine tre barn

Fu har blitt erklært strafferettslig tilregnelig.

Hennes advokat hevder likevel at hun ikke var tilregnelig i gjerningsøyeblikket på grunn av sin vanskelige livssituasjon.

I tillegg til fengselsstraffen, har 41-åringen blitt dømt til å betale 355 000 kroner i erstatning.

Ifølge nyhetsbyrået AP innebærer en livstidsdom i Finland fengsel i minst 11 år, men kan i spesielle tilfeller benådes av landets president.