Yuichiro (80) vil bestige Mount Everest som verdens eldste, igjen

Den japanske eventyreren er lei av yngre konkurrenter.

EN GANG TIL: Eventyreren Yuichiro Miura (t.h.) får følge av sønnen Gota (t.v.) på denne tredje ekspedisjonen til toppen av verdens høyeste fjell. Her er de fotografert 16. mai på basecamp, 5300 meter over havet.  AFP PHOTO / MIURA DOLPHINS
EN GANG TIL: Eventyreren Yuichiro Miura (t.h.) får følge av sønnen Gota (t.v.) på denne tredje ekspedisjonen til toppen av verdens høyeste fjell. Her er de fotografert 16. mai på basecamp, 5300 meter over havet. AFP PHOTO / MIURA DOLPHINSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Planen er å stå på toppen 24. mai. Vi har det bra, alle sammen, og vi forbereder oss på å bestige fjellet, sier japaneren Yuichiro Miura ifølge NTB.

Dagbladet har tidligere omtalt hvordan den legendariske japaneren flere ganger har klatret til seg rekorden på toppen av verdens høyeste fjell.

Miuras mål er nå å vinne tilbake plassen i Guinness rekordbok som den eldste mannen som noensinne har besteget Mount Everest.

Rivalisering Miura sikret seg den rekorden i 2003. Men i 2007 dukket det opp en 71 år gammel japaner som slo ham. Dermed måtte Miura nok en gang bestige Everest. Det gjorde han i 2008.

2003: Her er Miura avbildet 26. mai 2003 etter å ha satt rekorden som verdens eldste mann på toppen av Mount Everest. Foto: REUTERS/Gopal Chitrakar
2003: Her er Miura avbildet 26. mai 2003 etter å ha satt rekorden som verdens eldste mann på toppen av Mount Everest. Foto: REUTERS/Gopal Chitrakar Vis mer

Men da Miura nådde målet, hadde en mann som var noen få dager eldre nådd toppen dagen før ham.  I dag er det Min Bahadur Sherchan fra Nepal som står registrert med rekorden. Han var på tidspunktet noe over 76 år gammel.

Nå har Miura sett seg lei av «unge» rekordholdere. Torsdag la han ut fra basecamp for å ta rekorden tilbake.

Levende legende Den gamle japaneren er en av landets mest legendariske alpinister, og ble verdenskjent for sine eventyr ved Everest allerede i 1970, da han stod på ski ned det sagnomsuste fjellet.

Det hele ble festet til dokumentarfilmen The man who skied down Everest, som vant Oskar for beste dokumentarfilm i 1976.

2008: 25. mai 2008 nådde Yuichiro Miura toppen av Mount Everest. Foto: AFP PHOTO / MIURA DOLPHINS
2008: 25. mai 2008 nådde Yuichiro Miura toppen av Mount Everest. Foto: AFP PHOTO / MIURA DOLPHINS Vis mer

Selv har han beskrevet seg som «mannen som falt ned Everest».

På vei mot målet Teamet på ni personer forlot basecamp 5300 moh torsdag. Med seg på ekspedisjonen har japaneren sønnen Gota (43). Miura hadde to hjerteoperasjoner i fjor vår og har derfor med seg en hjertespesialist på turen.

Om alt går etter planen håper teamet å nå toppen 25. mai, melder Huffington Post.

Nye mål og drømmer Men Miura ser på ingen måte denne Everest-ekspedisjonen som sitt siste vågestykke. Klatreren har en rekke andre fjell på lista over tøffe ruter han har gjennomført i høy alder. 

- Muligens når jeg blir 85 år - og om jeg er i live - ønsker jeg å bestige Cho Oyu og stå på ski ned. Det er min neste drøm , sier han til Reuters.

2013: Dette bildet ble tatt 16. mai og viser 80-åringen  Yuichiro Miura legge ut fra basecamp. Foto: AFP PHOTO / MIURA DOLPHINS
2013: Dette bildet ble tatt 16. mai og viser 80-åringen Yuichiro Miura legge ut fra basecamp. Foto: AFP PHOTO / MIURA DOLPHINS Vis mer

Cho Oyu i Nepal er verdens sjette høyeste fjell, 8201 moh.

2013: Yuichiro Miura er nå 80 år og hjerteoperert to ganger. Foto: REUTERS/Navesh Chitrakar
2013: Yuichiro Miura er nå 80 år og hjerteoperert to ganger. Foto: REUTERS/Navesh Chitrakar Vis mer