Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Yukos: - Mangler tid

Yukos Oil arbeider videre for å ha en løsning på Kværner-krisen klar til generalforsamlingen torsdag, men vil ikke si noe om de er villige til å endre sin redningsplan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har full kontroll

- Yukos arbeider konstruktivt for å få på plass sin løsning og er nå blitt orientert om det omfattende og konstruktive arbeidet bankene gjør for å få på plass en løsning, sier Bernt Stilluf Karlsen, Yukos representant i Norge, til NRK. Stilluf Karlsen er for tiden i Moskva.

Han sier at Yukos har begynt å skissere noen scenarier etter torsdagens generalforsamling, uten å utdype det nærmere.

Han vil ikke gå inn på en eventuell sammenslåing av deler av Aker Maritime og Kværner og en eventuell forhåndsavtale om dette før generalforsamlingen.

- Det er sendt veldig positive signaler omkring industriell utvikling mellom Aker Maritime og Kværner, men det er ikke tid til å få på plass en fornuftig, avbalansert og vel gjennomtenkt løsning som kanskje også EU-kommisjonen kan godta før torsdag. Så det må vi ta etterpå, sier han.

Stilluf Karlsen vil ikke si om Yukos er villig til å endre sin redningsplan for å få støtte torsdag.

(NTB)

Hele Norges coronakart