Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Yukos slakter Almskog-pensjon

Yukos, Kværners nest største eier, er kritisk til at styret lot ekssjef Kjell Almskog cashe ut pensjonen sin mens selskapet slet med pengemangel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Løsning i 12. time

Dagbladet på lederplass: - Ufattelig pensjon

- Kværners utbetaling til Almskog er hårreisende, sier informasjonsdirektør Hugo Erikssen til Dagens Næringsliv.

Han mener Almskog må betale tilbake pengene til Kværner, og kaller utbetalingen «uklok og demoraliserende for de øvrige ansatte i Kværner». Ifølge Erikssen setter utbetalingen også Almskogs avkall på to års etterlønn (16) millioner kroner) som sin del av «kværner-dugnaden» nå kommer i et merkelig lys.

- Det viser at Almskog tidligere i høst, da han ga avkall på sin gylne fallskjerm, var lite dekkende fordi han gjennom å cashe ut sin pensjon leverer et særdeles dårlig bidrag til å løse Kværner-krisen, sier Erikssen, som mener

Yukos er nest største aksjonær i Kværner med en eierandel på 22 prosent. Hverken Almskog eller Kværners styreformann Harald Arnkværn var tilgjengelige for kommentarer igår.

Jussprofessor Geir Woxholt ved Universitetet i Oslo mener en omstøtelse av utbetalingen til Almskog kan bli aktuelt, men kun hvis Kværner går konkurs, skriver DN.

(Dagbladet.no)

Hele Norges coronakart