Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Yusuf (27) reddet gutt (10) fra drukning

Faren i 30-åra døde da han forsøkte å redde sønnen sin. Yusuf Demir reddet den ti år gamle gutten fra å drukne. Nå forteller han om de dramatiske minuttene.

HØNEFOSS: En mann i 30-åra omkom onsdag kveld i en drukningsulykke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Onsdag ettermiddag meldte politiet om en familieulykke i elva Begna i Hønefoss. En far hadde hoppet etter sin ti år gamle sønn, som hadde falt i vannet. Ingen av de to kunne svømme.

Yusuf Demir (27) var på jobb på restauranten Gledeshuset i Hønefoss da dramaet utspilte seg i elva like nedenfor. Hans innsats skulle vise seg å redde tiåringens liv.

Det var Ringerikes Blad som først omtalte saken.

Livsfarlig

LIVREDDER: Bartender Yusuf Demir (27) reddet livet til en tiåring som hadde falt i vannet.
LIVREDDER: Bartender Yusuf Demir (27) reddet livet til en tiåring som hadde falt i vannet. Vis mer

Overfor Dagbladet forteller Demir om de dramatiske minuttene.

- Jeg sto i baren da en kunde kom løpende inn og ropte at et barn holdt på å drukne i elva. Da løp jeg ned til vannet med en gang, forteller 27-åringen.

Da han kom fram, hadde Erlend Søraker, en annen forbipasserende, allerede kastet seg i elva. Han måtte raskt kjempe seg mot land på grunn av sterke strømmer, og frarådet derfor Demir å hoppe.

- «Ikke hopp, ikke hopp! Det er livsfarlig!», ropte han.

Demir hoppet likevel.

- Følte meg pliktig

Demir forteller at han følte at han måtte hjelpe den lille gutten som var i livsfare. Det til tross for at det innebar å sette sitt eget liv i fare.

- Det eneste jeg tenkte var at jeg måtte prøve å redde guttens liv. Jeg kunne ikke bare stå å se på et barn drukne, sier han til Dagbladet.

27-åringen legger imidlertid ikke skjul på at det var tøffe forhold i elva.

- Det var mye strøm og jeg svelget store mengder vann. Jeg var redd, men brukte all min energi på å komme fram til tiåringen.

Trodde han var død

- Jeg så ryggen hans over vann og fikk dratt ham opp, men det var ingen tegn til liv. På et tidspunkt trodde jeg at han var død, forteller Demir og legger til:

ULYKKE: En mann i 30-åra omkom i en drukningsulykke i Hønefoss onsdag ettermiddag. Foto: Werner Borg.
ULYKKE: En mann i 30-åra omkom i en drukningsulykke i Hønefoss onsdag ettermiddag. Foto: Werner Borg. Vis mer

- Da vi nærmet oss land var det flere som hjalp oss opp. Det var først da jeg merket at han pustet.

Redningsmannen forteller at han ikke visste at det var flere personer i vannet. Tiåringens far var ingen steder å se i vannmassene. Det er Demir lei seg for i dag.

- Hvis jeg hadde visst at faren var i elva, hadde jeg gjort mitt beste for å hjelpe ham også, sier han.

Demir forteller at selv om det føles tøft å vite at guttens far mistet livet, har han ikke opplevd noen seinvirkninger som følge av hendelsen. Han forteller likevel at han tenker mye på det tragiske utfallet, og at gutten han reddet mistet faren sin.

- Jeg er trist fordi jeg burde gjort mer for familien, sier Demir.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!