Yves Montand graves opp for farskapstest

Franskmennene er bestyrtet, men i dag skulle det skje: Den legendariske skuespilleren og sangeren Yves Montand graves opp slik at det skal kunne tas en farskapstest. Bare en DNA-test kan slå fast om Montand er far til 22 år gamle Aurore Drossard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er fullstendig horribelt. Det finnes ingen respekt for familiefreden, sier Montand-familiens advokat, Dominique Piwnica.

Aurore har kjempet i ti år for å bli anerkjent som Montands datter. En domstol i Paris besluttet i november at liket av Montand skulle graves opp fra kirkegården Pere Lachaise.

Domstolens avgjørelse vekker sterke reaksjoner fordi Montand selv nektet å ta en DNA-test i datter-striden.

I går ble forberedelsene gjort, og onsdag klokka 18 skulle oppgravingen skje, med dommere, advokater og en mengde politifolk til stede.

- Dette er grusomt! De vil grave opp den stakkars gamle mannen fra hans kiste, og sprette ham opp, sier Montands adoptivdatter Catherine Allegret.

Hvis DNA-testen er positiv, vil Aurore kunne arve en god del av Montands etterlatte eiendom og formue. Fransk lovverk slår nemlig fast at halvparten av den avdødes verdier skal deles likt mellom barna.

Tre eksperter skal sammenlikne DNA-testene med dem som Aurore og hennes mor, Anne-Gilberte, har avgitt. Innen 30. juni skal de komme med sin dom. (NTB/AFP)

OPP IGJEN:Den franske smørsanger Yves Montand graves opp for farskapstest.