Zainab (31) må sone tre år i fengsel for å ha revet i stykker et bilde av kongen

Ledende aktivist til Dagbladet: - Et trist eksempel på hva vi opplever her i Bahrain.

MÅ SONE:   Zainab al-Khawaja har fornærmet kongen, mener myndighetene i Bahrain. FOTO: AFP PHOTO/MOHAMMED AL-SHAIKH
MÅ SONE: Zainab al-Khawaja har fornærmet kongen, mener myndighetene i Bahrain. FOTO: AFP PHOTO/MOHAMMED AL-SHAIKH Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den bahrainske prodemokratiske aktivisten Zainab al-Khawaja er dømt til tre års fengsel for å ha «revet opp et bilde» av kong Hamad under en rettshøring i oktober. 

Det melder Amnesty international og flere internasjonale nyhetsmedier. 

Fikk beskjed under Dagblad-intervju I forkant av parlamentsvalget i Bahrain 22. november, et valg boikottet av opposisjonen Zainab er en del av, intervjuet Dagbladet én av hennes støttespillere, Nabeel Rajab. Han er som kjent Bahrains kanskje mest fremtredende menneskerettighetsaktivist og daglig leder av Bahrain Center of Human Rights (BCHR).

Midt under Skype-intervjuet fikk Raftopris-vinneren overrakt en mobiletelefon. Der fikk han en beskjed som fikk jubelen til å bryte løs: Zainab var løslatt fra fengsel mot kausjon. 

Løslatelsen var i påvente av rettssaken for å ha fornærmet kongen. Nå er 31-åringen altså dømt til tre år i fengsel. I tillegg må hun betale 3000 bahrainske dinar, tilsvarende 8000 amerikanske dollar, i bot. 

Nabeel Rajab: - Trist Al-Khawaja er datter av en annen fremtredende menneskerettighetsaktivist, Abdulhadi al-Khawaja, som også holdes fengslet på livstid av det autoritære regimet.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer