NØKKELVITNE: Zainab, datteren til det britiske paret som ble skutt og drept sammen med en 74 år gammel slektning, har nå våknet fra koma. Politi og bombeeksperter undersøker nå familiens bolig i Claygate, sør for London. Foto: Reuters / Olivia Harris / NTB Scanpix
NØKKELVITNE: Zainab, datteren til det britiske paret som ble skutt og drept sammen med en 74 år gammel slektning, har nå våknet fra koma. Politi og bombeeksperter undersøker nå familiens bolig i Claygate, sør for London. Foto: Reuters / Olivia Harris / NTB ScanpixVis mer

Zainab (7) overlevde alpe- massakren: - Jeg er så redd

Den lille jenta kan bli politiets nøkkelvitne. Nå har hun våknet fra koma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etterforskningen av drapene på britiskirakiske Saad al-Hilli, hans kone Iqbal og en 74 år gammel kvinne som tilhørte samme familie men hadde med svensk pass pågår for fullt i England og Frankrike.

Familien ble funnet drept i sin BMW nær Annecy-sjøen sørøst i Frankrike 6. september.

Totalt var det avfyrt 25 skudd på åstedet.

Datteren Zainab overlevde med store hodeskader, mens lillesøster Zeena kom fra det uten fysiske skader. Zainab har vært holdt bevisstløs på sykehus. Men nå har hun våknet.

Redd Ifølge politiet skal slektninger nå fortelle henne hva som har skjedd med foreldrene. Og Zainab har ifølge Daily Mirror sagt sine første ord etter den grufulle opplevelsen:

- Hva er det som skjer? Jeg er så redd.

Zainab voktes av bevæpnet politi, og den sju år gamle skoleeleven har vært svært heldig som kom fra marerittet med livet i behold. Politiet har tidligere sagt at hun trolig reddet livet rett og slett fordi gjerningsmannen eller -mennene gikk tom for ammunisjon.

Nøkkelvitne? Nå håper politiet at hun kan bli et nøkkelvitne for å finne ut hva som faktisk skjedde da den britisk-irakiske familien ble angrepet i Alpene. Det har tidligere vært spekulert i om en innleid drapsmann sto bak.

Zainab skal imidlertid ikke avhøres av politiet før legene har gitt klarsignal.

Politiet har også gjennomsøkt familiens bolig i England, og funnet flere påstått mistenkelige gjenstander. Bombeeksperter har også gått igjennom familiens eiendom.