- Zara bør vise alminnelig menneskelig anstendighet

- Hvis Zara har alminnelig menneskelig anstendighet bør de hjelpe arbeiderne som ble lurt og rydde opp slik at noe sånt ikke vil kunne skje igjen, sier Jonas Bals fra Fellesforbundet.

- UAKSEPTABELT: - Dette er uakseptabel oppførsel. Alminnelig menneskelig anstendighet tilsier at Zara her bør rydde opp, sier rådgiver i Fellesforbundets samfunnspolitiske avdeling, Jonas Bals, til Dagbladet. Her fra Arbeidstilsynets aksjon sist torsdag. Foto: SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADET
- UAKSEPTABELT: - Dette er uakseptabel oppførsel. Alminnelig menneskelig anstendighet tilsier at Zara her bør rydde opp, sier rådgiver i Fellesforbundets samfunnspolitiske avdeling, Jonas Bals, til Dagbladet. Her fra Arbeidstilsynets aksjon sist torsdag. Foto: SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):- Dette er uakseptabel oppførsel. Alminnelig menneskelig anstendighet tilsier at Zara her bør rydde opp, sier rådgiver i Fellesforbundets samfunnspolitiske avdeling, Jonas Bals, til Dagbladet.

Fellesforbundet er LOs største forbund i privat sektor og har om lag 150 000 medlemmer. Forbundet organiserer blant annet bygningsarbeidere.
  Fikk 41 kroner i timen Det var torsdag i forrige uke at Dagbladet kunne avdekke at polske arbeidere som jobbet for klesgiganten Zara i Oslo, hadde blitt utsatt for sosial dumping.
 
De polske ansatte fikk bare 41 kroner i timen og jobbet langt over lovlig arbeidstid. I tillegg valgte Arbeidstilsynet å stenge arbeidsplassen på grunn av helsefarlige forhold. 

- Grov sosial dumping «Arbeidstilsynet anser at arbeidstakerne blir utsatt for grov sosial dumping både når det gjelder lønn og arbeidstid. Bruddene på norsk arbeidsmiljølovgivning er av en så alvorlig karakter at Arbeidstilsynet vil vurdere politianmeldelse», skriver Arbeidstilsynet i et brev til klesgiganten Zara.  
 
Zara er en del av Inditex Group, og moderselskapet har gjentatte ganger overfor Dagbladet benektet at ansatte for deres underleverandør Kotablue blir underbetalt.  
 
«Arbeidsforholdene som er etablert av vår underleverandør Kotablue ved Zara-butikken i Bogstadveien følger anbefalingen til Arbeidstilsynet», skrev Inditex til Dagbladet tirsdag.
 
Lokale representanter for Kotablue har bedt Dagbladet om å ta kontakt med Inditex. Det har ikke lyktes Dagbladet i å komme i kontakt med den spanske konsernledelsen til Kotablue.
 
Arbeidstilsynet mener at Inditex som eier av byggherren Goa Invest, kan bli holdt ansvarlig for at lønns og arbeidsvilkårene er i strid med norsk lov.
 
- Helsefarlige arbeidsforhold Tirsdag publiserte Dagbladet et intervju med fem av de polske ansatte.

De forteller om ulovlig lange arbeidsdager, ulovlig lav lønn og helsefarlig arbeidsforhold. 

- ET SPØRSMÅL OM MORAL: - Dette er ikke bare et spørsmål om Zara er juridisk ansvarlig, men også et spørsmål om moral. Vi syntes de burde rydde opp slik at de polske ansatte får den lønna de har krav på, og sørge for et forsvarlig arbeidsmiljø som ivaretar de ansattes helse og sikerhet, sier Jonas Bals fra Fellesforbundet. Foto: CORNELIUS POPPE/NTB SCANPIX
- ET SPØRSMÅL OM MORAL: - Dette er ikke bare et spørsmål om Zara er juridisk ansvarlig, men også et spørsmål om moral. Vi syntes de burde rydde opp slik at de polske ansatte får den lønna de har krav på, og sørge for et forsvarlig arbeidsmiljø som ivaretar de ansattes helse og sikerhet, sier Jonas Bals fra Fellesforbundet. Foto: CORNELIUS POPPE/NTB SCANPIX Vis mer

De ansatte måtte jobbe sju dager uken. Lokalene var fulle av støv på grunn av rivningsarbeid, men de ansatte manglet verneutstyr, forteller de til Dagbladet.    
 
«Vi manglet hørselsvern. Arbeidsklærne var gamle og slitte», forteller én av de ansatte. Flere sier de ble dårlig på grunn av alt støvet.

Sjefen krevde at de lukket vinduene; og da de rev ned gipsplatene, skal det ha vært så mye støv at de ikke kunne se hverandre.   

- GROV SOSIAL DUMPING: Arbeidstilsynet anser at arbeidstakerne blir utsatt for grov sosialdumping både når det gjelder lønn og arbeidstid. Bruddene på norsk arbeidsmiljølovgivning er av en så alvorlig karakter at Arbeidstilsynet vil vurdere politianmeldelse», skriver Arbeidstilsynet i et brev til klesgiganten Zara. Foto: SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADET
- GROV SOSIAL DUMPING: Arbeidstilsynet anser at arbeidstakerne blir utsatt for grov sosialdumping både når det gjelder lønn og arbeidstid. Bruddene på norsk arbeidsmiljølovgivning er av en så alvorlig karakter at Arbeidstilsynet vil vurdere politianmeldelse», skriver Arbeidstilsynet i et brev til klesgiganten Zara. Foto: SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADET Vis mer

- Dette er ikke bare et spørsmål om Zara er juridisk ansvarlig, men også et spørsmål om moral. Vi syntes de burde rydde opp slik at de polske ansatte får den lønna de har krav på, og sørge for et forsvarlig arbeidsmiljø som ivaretar de ansattes helse og sikerhet, avslutter Bals.

- SOM SLAVER: - De behandlet oss som slaver, sier en av de polske ansatte til Dagbladet. Han forteller om ulovlige lange arbeidsdager, ulovlig lav lønn og helsefarlig arbeidsforhold. Her fra Arbeidstilsynets aksjon mot butikklokalene til Zara sist onsdag. Foto: SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADET
- SOM SLAVER: - De behandlet oss som slaver, sier en av de polske ansatte til Dagbladet. Han forteller om ulovlige lange arbeidsdager, ulovlig lav lønn og helsefarlig arbeidsforhold. Her fra Arbeidstilsynets aksjon mot butikklokalene til Zara sist onsdag. Foto: SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADET Vis mer
- STOR SKANDALE: Dagbladets avsløring har vakt stor oppmerksomhet i Polen, og under tittelen «Stor skandale i Norge» har den polske nettavisen gazeta.pl skrevet om saken.
- STOR SKANDALE: Dagbladets avsløring har vakt stor oppmerksomhet i Polen, og under tittelen «Stor skandale i Norge» har den polske nettavisen gazeta.pl skrevet om saken. Vis mer