TØFFERE TIDER: Zara sliter med å generere overskudd i Norge. Foto: Reuters/Alessandro Garofalo/File Photo
TØFFERE TIDER: Zara sliter med å generere overskudd i Norge. Foto: Reuters/Alessandro Garofalo/File PhotoVis mer

Zara har tapt 55 millioner på to år

Zaras norske butikker går med solid underskudd.

(Finansavisen): Zara åpnet sin første butikk i Norge i 2006, og har nå fem butikker i landet. Tidligere år har de norske butikkene generert store overskudd for det spanske morselskapet Inditex. Totalt 188 millioner kroner før skatt i årene 2007–2015.

Siden da har det tilsynelatende gått trått, skriver Finansavisen. I regnskapsåret 1. februar 2016 til 31. januar 2017 endte kjeden med et underskudd på rett under 20 millioner kroner før skatt.

I fjor var utviklingen enda svakere. Zara Norge leverte et underskudd på 38,5 millioner før skatt, til tross for at omsetningen økte med over 40 millioner.

«Selskapet planlegger å fortsette utviklingen av sin virksomhet i Norge, ved å utnytte egnede muligheter til å åpne nye butikker på aktuelle steder i de største byene i Norge», skriver styret i årsberetningen.

Fordelt på varekategorier solgte Zara klær for 357 millioner, sko for 23 millioner og parfyme for nesten 4 millioner i Norge, skriver Finansavisen.

Kleskjeden Massimo Dutti, med samme spanske eier, har gått med underskudd hvert år siden oppstarten i Norge i 2002, bortsett fra et lite overskudd på 100.000 kroner i 2014. Ifølge Finansavisen omsatte Massimo Dutti i fjor for like over 21 millioner kroner i Norge, med et resultat på minus 2,5 millioner.

Andre økonominyheter:
Analytiker: Selg og selg
Stuper til bunnotering på en (nesten) rekordsterk børs