Zarife kan forandre norsk innvandringspolitikk

Utviste Zarife Kashtanjevas sak skal i dag opp i Høyesterett. En frifinnelse vil omvelte norsk innvandringspolitikk.

OPP I HØYESTERETT: Tobarnsmora Zarife Kashtanjeva er utvist fra Norge. I dag skal saken henne opp i Høyesterett. Får hun medhold her, må trolig norsk innvandringspolitikk legges om. Foto: Dagrun Stokke, Nordhordland
OPP I HØYESTERETT: Tobarnsmora Zarife Kashtanjeva er utvist fra Norge. I dag skal saken henne opp i Høyesterett. Får hun medhold her, må trolig norsk innvandringspolitikk legges om. Foto: Dagrun Stokke, Nordhordland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag starter Høyesteretts behandlingen av saken til den kosovoalbanske tobarnsmoren Zarife Kashtanjeva.

Hun har vært i Norge siden 1999, men som flere medier som TV2 og Morgenbladet, tidligere har omtalt, har Utlendingsnemda (UNE) vedtatt å utvise Kashtanjeva i to år fordi hun har oppholdt seg ulovlig i Norge, hatt to ulovlige innreiser, og jobbet uten arbeidstillatelse.   

Nå har hennes skjebne havnet på Høyesteretts bord.

- Det er første gang Høyesterett skal behandle en sak som gjelder utvisning der det innebærer familiesplittelse mellom en mor og to små barn. Det er også første gang de behandler en utvisningssak der utvisningsgrunnlaget verken er alvorlig kriminalitet eller svært alvorlige brudd på utlendingsloven, sier Kashtanjeva advokat Halvard Helle. 

I FNs barnekonvensjon står at alle tiltak som angår barn skal ta hensyn til barnets beste, og at ingen barn skal skilles fra sine foreldre mot sin vilje.  

Ifølge UNE er Kashtanjevas lovbrudd så alvorlig at dette må settes til side.  

Velger Høyesterett å likevel ta hensyn til barna, slik at Kashtanjeva kan bli i Norge, vil det bety en endring av norsk innvandringspolitikk: 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer