Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Zedini-brødrene sett med tung ryggsekk

Ektemannen og svogeren til Barbro Zedini skal ha blitt sett idet en av dem bar en tung ryggsekk ut av ekteparets hjem en gang i uken etter at hun forsvant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge vitneutsagn var det svogeren som bar ryggsekken. I dag ga kjæremålsutvalget i Borgarting lagmannsrett politiet medhold i at broren til den drapssiktede ektemannen til Barbro Zedini fortsatt kan holdes varetektsfengslet. Broren ble i forhørsretten løslatt forrige torsdag, men politiet påkjærte kjennelsen.

I kjæremålsutvalgets kjennelse tillegges dette vitneutsagnet stor vekt, samtidig som retten ikke kan se at den dreptes svoger i avhør har gitt noen fullgod forklaring på denne hendelsen. Et vitne skal ha sett at ryggsekken ble båret ut en gang i tidsrommet 9. til 16. mai. Barbro Zedini ble sist sett lørdag morgen 8. mai av noen bekjente som kjørte henne hjem. Hun ble funnet drept og inntullet i en sovepose i Gjersjøen i Oppegård 17. mai.

Ikke troverdig

Uoverensstemmelser på enkelte punkter i de siktedes forklaringer styrker heller ikke deres troverdighet, mener retten.

Retten mener videre at det finnes indikasjoner på at flere enn en person har vært involvert i drapshandlingen. Opplysningene om funnstedet, sammenholdt med inntullingen av avdøde i en sovepose, tyder på at avdøde er transportert til Gjersjøen. Også likets tilstand peker i retning at det må ha vært flere enn en person som har tatt livet av Barbro Zedini.

Løslatt i forhørsretten

Ektemannen ble torsdag for en uke siden varetektsfengslet i fire uker med brev-og besøksforbud, siktet for å ha drept kona. Politiet ville også ha broren varetektsfengslet, men forhørsretten løslot ham fordi retten mente at det ikke forelå skjellig grunn til mistanke. Politiet påkjærte kjennelsen og fikk medhold i lagmannsrettens kjæremålsutvalg i dag.

Brødrene nekter bestemt for å ha hatt noe med drapet å gjøre.

Etter råd fra sin forsvarer, advokat Oscar Ihlebæk, godtok ektemannen en kort varetektsfengsling.

Barbro Zedinis hobby var å opptre som magedanserinne. Fredag 7. mai opptrådte hun på Elmer's pub i Moss. Tidlig dagen etter forsvant fra sitt hjem, ifølge ektemannens forklaring til politiet.

(NTB)