Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Zeevis drapsmenn arrestert for lenge siden

Israel hevder at de jakter på attentatmennene som drepte turistminister Rehavam Zeevi i forrige uke. Men palestinerne hevder at drapsmennene ble tatt for flere dager siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag ble minst seks palestinere drept i en israelsk militæraksjon på Vestbredden. Israel hevder at de leter etter attentatmennene som skjøt og drepte en nasjonalistisk israelsk minister i forrige uke.

Flere personer ble arrestert.

Men palestinske myndigheter kaller aksjonen for «en stygg massakre» og sier at minst ni mennesker ble drept i aksjonene i landsbyen Beit Rama i dag. De hevder at Israel lyver:

- Israels påstander i dag om at de har arrestert mennene som drepte Rehavam Zeevi under offensiven i Beit Rima, er falsk. Israelerne kom med dem for å dekke over den stygge massakren som hæren har stått for i byen, sa Dahlam.

Han sa at Israel arresterte to menn som var involvert i attentatet i Øst-Jerusalem for fire dager siden, men at dette er blitt benektet fra israelsk hold.

Israelsk radio meldte tidligere onsdag at soldater hadde pågrepet to angivelige medlemmer av gruppa som sto bak drapet på Zeevi.

(NTB)

Bildet av Rehavam Zeevi står i Israels nasjonalforsamling. Statsminister Ariel Sharon sa i en tale at sann fred ikke er mulig i skyggen av terrorisme.
Hele Norges coronakart